NB I

DVTK vs. MTK: a lecke feladva! Mindkét cséká a győzelemben hisz

Kanta József szerint vízválasztó lesz a diósgyőriek elleni bajnoki, Elek Ákos pedig kiemelte: nem tanácsok, győzelem kell!

Az NB I első tavaszi fordulójában a kiesés elkerüléséért küzdő csapatok közül az MTK és a Diósgyőr sem tudott pontot szerezni. A fővárosiak a Bp. Honvédtól, míg a miskolciak pedig a Mezőkövesdtől szenvedtek vereséget. Érdekesség, hogy a két csapat hétvégén egymással néz farkasszemet: Horváth Ferenc együttese ideiglenes otthonában, Mezőkövesden fogadja a kék-fehéreket. A találkozó előtt a 11. helyen tanyázó MTK hátránya csupán egy pont a kilencedik Diósgyőr mögött, így nagy csata várható. A találkozó előtt a csapatkapitányokat, Kanta Józsefet, illetve Elek Ákost kérdeztük az öltözőn belüli hangulatról, illetve az esélyekről.

– Ami a tavaszi nyitómérkőzést illeti: nagyon kiegyensúlyozott találkozón vagyunk túl – emlékezett vissza Kanta a kispestiek elleni összecsapásra (1-2). ‒ Természetesen mindenki nagyon csalódott volt az eredmény miatt, mivel úgy éreztük, tipikus ikszes meccs van mögöttünk, meglátásom szerint a Honvéd elleni találkozó akár a mi javunkra is eldőlhetett volna. A mérkőzés fordulópontjaiból viszont nagyon rosszul jöttünk ki… A hét elején már minden játékos fejében csak a DVTK elleni bajnoki járt. Úgy készültünk télen, hogy próbáltuk azt a bizonyos terhet levetni a vállunkról, igyekszünk nem túl nagy feneket keríteni annak, hogy éppen milyen pozícióban foglalunk helyet. Természetesen a fejekből ezt nem egyszerű kitörölni, de a ránk nehezedő nyomást el kell tudni viselni, mi hoztuk magunkat ilyen helyzetbe.

– A Diósgyőrt, mint akadályt a hétvégén sikerrel kell vennünk, úgy érzem, a szombati akár vízválasztó mérkőzés is lehet. Ha sikerül nyernünk, egyrészt elkerülhetnénk végre a kiesőzónából, másrészt olyan önbizalmat adhatna a három pont a csapatnak, hogy végre megmutathatnánk, valójában mire is képes az együttesünk. Ősszel Poór Patrik találatával egygólos győzelmet arattunk a DVTK ellen, hasonló eredményt már most, jó előre aláírnék, és természetesen az akkori siker jó kiindulópont számunkra. Szeretnénk szombaton újfent bizonyítani, hogy jobbak vagyunk a Diósgyőrnél. Az ellenfél hasonló helyzetben van, mint mi, meglátásom szerint az dönthet a mérkőzésen, ki tud higgadtabb maradni a kiélezett helyzetekben, illetve az egyéni teljesítményeken is sok múlhat. A mai modern fociban már nagyon jól fel lehet térképezni az ellenfelet, így a rivális gyenge pontjaiból, illetve erősségeiből természetesen mi is alaposan felkészültünk, miközben elsődleges szempont, hogy a saját játékunkat tudjuk hozni idegenben – árulta el a 32 éves MTK-kapitány.

A túloldalon a 28 éves Elek Ákost kérdeztük, aki természetesen szintén csalódott volt a Mezőkövesdtől elszenvedett vereség után, és elárulta: játékban többet kell nyújtaniuk a roppant fontos MTK elleni bajnokin.

– Természetesen nem ilyen kezdésről álmodtunk a kövesdiek ellen, a 3-0-s eredmény miatt csalódottak voltunk az elmúlt hétvégén – kezdte a DVTK csapatkapitánya. ‒ Meglátásom szerint két hasonló kaliberű csapat játszott egymással, sajnos a második gól előtt nagyot hibáztunk, illetve a kiállítás a mérkőzés elején megpecsételte a sorsunkat. Ugyanakkor nincs pánikhangulat az öltözőben, gőzerővel készülünk az MTK elleni találkozóra, hiszen roppant fontos mérkőzés vár ránk. Nem szeretném sorsdöntőnek titulálni ezt a találkozót, hiszen még sok meccs áll előttünk ezen kívül is, de természetesen érezzük a súlyát. Ha nyerünk, négy pontra leszakíthatjuk az MTK-t, ha viszont pont nélkül maradunk, mi kerülünk a kiesőzónába. A hozzáállásunkkal és a győzni akarásunkkal a Mezőkövesd ellen sem volt probléma, hiszen éppen azért kaptunk három gólt, mert kitámadtunk és nem akartunk 1-0-s vereséget szenvedni. Az MTK ellen játékban többet várok magunktól, mint amit szombaton mutattunk. Azt gondolom, mindkét együttes bátor támadófocit játszik majd szombaton, de bízom abban, hogy mi jövünk ki győztesen az MTK elleni partiból, a három pont megszerzése lebeg a szemünk előtt.

– Csapatkapitányként tudom, hogy jelen helyzetben a társaimnak nem tanácsokra van szükségük, hanem győzelemre. Az önbizalmunk és a lelkivilágunk szempontjából is nagy szükségünk van a hétvégi sikerre – zárta szavait Elek Ákos.

Olvasói sztorik