NB I

Scsepovics: Természetesen gondolok a válogatottra

A szerb csatár saját bevallása szerint korábban több hibát is elkövetett.

Mint ismert, a Videoton kiütéses, 5-1-es győzelmet aratott az Újpest felett az NB I első tavaszi fordulójában, a mérkőzés hőse pedig a két gólja mellett két gólpasszt is kiosztó Marko Scsepovics volt – aki újabb két találatával immár tíznél jár a bajnokságban, ezzel pedig átvette a vezetést a góllövőlistán. A játékos remek teljesítményére hazájában, Szerbiában is felfigyeltek: a zurnal.rs hosszabb interjút készített a támadóval.

– Harcban vagyunk a bajnoki címért, tapad ránk a Honvéd és a Vasas is, a legnagyobb ellenfelünknek mégis a címvédő, jelenleg hat pont hátrányban lévő Ferencvárost tartom. Magyarországon ez a különbség nem garancia semmire, a kisebb csapatok is gyakran rabolnak pontokat a „nagyoktól”, tehát semmi sincs még kőbe vésve, egyáltalán nem dőlhetünk hátra.

– Úgy gondolom, hogy remek párost alkotunk Dankóval (Lazovics – a szerk.), rengeteget segített nekem a Videotonnál, a futballhoz és a mindennapi élethez kapcsolódó dolgokban egyaránt. Ezért is számít nekem sokat, hogy az ő gólpasszából szereztem az egyik gólomat vasárnap – ilyen előkészítésre egyébként rajta kívül csak kevesen képesek. Csak azt sajnálom, hogy a Partizannál nem volt lehetőségem együtt játszani vele…

A négyszeres szerb válogatott csatárt a nemzeti csapatba való esetleges újbóli behívásról, és a szerb labdarúgás helyzetéről is kérdezte a honlap.

– Természetesen gondolok a válogatottra, szerintem egyetlen játékost sem hagy hidegen a címeres mez. Sajnálom, hogy sok dolog félresikerült, amikor annak idején szerepeltem a nemzeti tizenegyben. Több hibát is elkövettem, és így nem ragadtam meg a csapatban.

– Külföldre igazoltam, és így eltűntem szem elől, ráadásul az Olympiakoszban nagyon nehéz volt a tapasztaltabb játékosok mellett lehetőséghez jutni – folytatta Scsepovics. – Aztán jött az első, a második, majd a harmadik kölcsönadás… De most a Videotonnál új fejezetet nyitottam, és nincs okom a panaszra. A körülmények kiválóak, minden adott a jó munkához, és szerencsére jól is megy a játék.

– Szerbiában talán rossz az egész értékrendszer. A fiataloknak nevetségesen alacsony a fizetésük, ezért minél előbb külföldre akarnak igazolni, hogy a megélhetésüket biztosítsák, ezzel pedig gyakran hibát követnek el – ahogy az én esetem is bizonyítja. Külföldön, Görögországban, Spanyolországban, Magyarországon pedig 50 százalékkal többet kell nyújtanod, ha légiósként be akarsz kerülni a csapatba, mert elsősorban a hazai játékosokat preferálják. Gyakran úgy érzem, Szerbiában ez másként van: engem például már az első hibám után komoly inzultus ért, ami nagyon rosszul esett, ezért is akartam a lehető leghamarabb távozni – nyilatkozta Scsepovics.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik