NB I

Kevés az esély a DVSC tavaszi felemelkedésére

Egy fél kezdőcsapatnyi külföldi játékos érkezett a télen a Lokihoz, de a korábbi szövetségi kapitány, Glázer Róbert szerint keserves félév vár a debreceni csapatra.

A Ferencváros elleni gól nélküli döntetlennel kezdte a tavaszt az OTP Bank Ligában tízedik helyen szerénykedő DVSC együttese. Az nem mondható, hogy az ősszel gyengélkedő debreceniek a téli időszakban nem tettek meg mindent azért, hogy a tavasz fényesebb legyen, hiszen fél kezdőcsapatra való külföldi játékossal próbáltak erősíteni. Érkezett a venezuelai Frank Feltscher, a bosnyák Haris Handzic, a horvát Ivan Kelava, a kameruni Justin Mengolo, a Portót is megjárt dél-koreai Szuk Hjun Dzsun, valamint a Vasastól kölcsönben Osváth Attila.

A kiesés elől menekülő Debrecen számára a tavasz előtt azonban az a nagy kérdés: vajon Leonel Pontes vezetőedző ilyen rövid idő alatt összegyúrhatja-e ütőképes csapattá a DVSC-t, amely szinte új csapatot vett a télen? A választ a Rangadó.hu állandó szakértőjénél, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányánál, Glázer Róbertnél kerestük, aki nem látja fényesen a DVSC helyzetét.

– Az utóbbi másfél évben elég nagy a játékosmozgás Debrecenben. Az elmúlt évtizedben megszokhattuk, hogy a DVSC meghatározó csapata a magyar bajnokságnak, amely mindig esélyes az aranyéremre. Kondás Elemér hosszú ideig irányította a csapat, és állandóságot jelentett a klub számára. A saját nevelésű játékosok szerepeltetése mellett a DVSC volt az a klub, amely ha alkalmazott is külföldit, akkor kilencven százalékban beletrafált egy-egy kiváló futballistába. Aki nem illett a képbe, azt azonnal elküldték. Az utóbbi másfél évben azonban valami megbomlott Debrecenben. Nem tudni, hogy anyagi, vagy öltözői problémák állnak a háttérben, de szemmel látható, hogy fennáll valami gond – kezdte Glázer Róbert.

– A mai futballban már azonnali eredményekre van szükség, de én alapvetően hosszabban felépített szakmai munkában hiszek, még ebben a felgyorsult, pénzorientált világban is. Azt gondolom, hogy a DVSC a tavasszal is a hátsó régióban tanyázik majd, és megcsapja a kiesés szele. Vagyis az együttes nem fog egyik pillanatról a másikra jó teljesítményt nyújtani – szögezte le a 67 éves szakember. – Az ősszel sem, és most sem látom azt, hogy jó csapat lenne a DVSC. Különböző országokból igazoltak különböző játékosokat, de döntetlennel kezdték a tavaszt. Mindenképp kellene néhány győzelem, hogy elismerjék egymást a játékosok. Ha ez nem jön meg hamar, akkor még nagyobb zűr keletkezhet a Debrecennél. A gárda még akkor is nagyon szép futballt játszott, amikor ellehetetlenítették Kondás Elemért, de azóta semmilyen futballt és egységet nem látok, ami kellene a jó szerepléshez. Ne legyen így, de az előttünk álló tavaszon nem várom azt, hogy fel fog emelkedni a DVSC. A Fradi ellen látottak alapján félő, hogy a játékosok között nem lesz meg az a kapocs, ami szükség a megfelelő szerepléshez. Ha nem lesz hamar néhány győzelem, akkor bizony keserves tavasza lesz a Debrecennek. Az sem utolsó szempont, hogy az utóbbi időszakban három meghatározó játékos is távozott: Varga és Bódi még a nyáron, most pedig Szakály. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz lesz összerakni a csapatot a tavaszra.

Olvasói sztorik