NB I

Hrutka: még ne temessük a Fradit!

A zöld-fehérek korábbi játékosa a csapategységet hiányolja.

Akár sorsdöntőnek is tekinthető mérkőzést játszik szombaton a Ferencváros, a zöld-fehérek hátránya hat pont a listavezető Videoton mögött. A kilencedik kerületi együttes éppen a székesfehérvári alakulattal méri össze az erejét. A Rangado.hu a Fradi korábbi játékosát, a 24-szeres válogatott Hrutka Jánost kérdezte az esélyekről.

– Döntetlennel kezdte a tavaszi szezont a Fradi, s nem volt meggyőző a csapat játéka. Rosszkor jön most az aranyérem szempontjából sorsdöntő mérkőzés?

– Ha a Fradi keretét nézzük, akkor elméletileg mindegy kellene, hogy legyen, mikor ki az ellenfél, mert olyan erős az együttes, hogy minden meccsét meg kellene, hogy nyerje. Abból a szempontból viszont valóban rosszkor jön a meccs, hogy kevés idő volt arra, hogy a hat-hét új futballistát beillesszék a sorba, s egységes csapatot alakítsanak ki. Ebből a szempontból talán jobb lett volna a nagy riválisokkal később játszani, hiszen jövő héten pedig az Újpest következik.

– Miért döcög a szekér?

– Régóta azt kommunikálja a Ferencváros, hogy építkezési folyamatban vannak, most viszont a sok igazolás azt mutatja, nem biztos, hogy korábban a legjobb döntéseket hozták. Ahol félévkor hat-hét meghatározó játékost kell igazolni, az jelez valamit. Ahol pedig ez a helyzet, ott nagyon nehéz gyorsan egységet kialakítani.

– Képesnek látja a Ferencvárost arra, hogy ledolgozza hátrányát és bajnok legyen?

– Ha az egyéneket nézzük, akkor kijelenthető, hogy kétségtelenül a Fradinak van a legerősebb játékoskerete. Ha ezt vesszük alapul, akkor a hat pont nem behozhatatlan hátrány, képesnek tartom a Ferencvárost, hogy ezt ledolgozza. Azt gondolom, leginkább a Videotonnal kell számolni, nem lebecsülve a Honvéd és a Vasas erejét, de hosszú távon a keretek, a kispadok hosszúságát nézve a székesfehérvári csapat lehet a legnagyobb rivális.


– Ha a Ferencváros kikap a Videotontól, lemondhat a bajnoki címről?

– A hétvégi forduló sorsdöntő lehet mindkét csapat szempontjából, egy esetleges ferencvárosi kudarc azért magyar viszonylatban hatalmas hátrányba helyezné a kilencedik kerületeiket. Azt nem jelenteném ki százszázalékosan, hogy elúszna a bajnoki cím, de az tény, hogy nagyon nagy hátrányba kerülne a Fradi.

Olvasói sztorik