NB I

Kondás: „Pontosztozkodással zárul a borsodi rangadó”

Idegenben nyer a Paks és a Honvéd is – Kondás Elemér elemezte az NB I tavaszi nyitófordulójának esélyeit.
A tabella:
1. Videoton FC 34 pont (39-19) 34 pont
2. Bp. Honvéd 34 pont (32-17)
3. Vasas FC 34 pont (30-18)
4. Ferencváros 30 pont
5. Mezőkövesd 27 pont (21-22)
6. Újpest FC 27 pont (30-26)
7. Swietelsky-Haladás 26 pont
8. Paksi FC 23 pont
9. Diósgyőri VTK 21 pont
10. Debreceni VSC 20 pont (20-26)
11. MTK 20 pont (12-21)
12. Gyirmót FC 13

Szombat délután újra beindul az NB I-es meccsdömping, a tavaszi nyitófordulóban rangadókkal folytatódik az élvonal. A Rangadó.hu szakértői minden hétvégét megelőzően elmondják várakozásaikat az aktuális párosításokról. Ezúttal a DVSC korábbi sikeredzője, a kétszeres bajnok és kupagyőztes tréner, Kondás Elemér latolgatta az esélyeket.

– Szoros mérkőzésekre számítok a tavaszi nyitófordulóban. A csapatok megcsinálták a felkészülést, és bizakodva várják a rajtot. Az edzőmérkőzések eredményeiből nem szabad kiindulni, mert azokon az edzők többféle variációkat próbálnak ki. Azt sem lehet tudni, hogy az adott felkészülési meccs előtt milyen terhelést kapott a csapat, vagy pontosan mi a tréner elképzelése a találkozón. Mindenképpen szoros összecsapásokra számítok ebben a fordulóban – mondta Kondás Elemér, majd sorra vette a hétvégi mérkőzéseket.

Videoton FC – Újpest FC

– A Videoton nagyon jó kerettel rendelkezik, de az újpestieket sem szabad leírni, mert annak ellenére is remek csapatuk van, hogy nem igazolhatnak. Ennek ellenére azt mondom, ezt a mérkőzést a Videoton fogja megnyerni, 2-0-ra.

Gyirmót FC Győr – Paksi FC

– A Gyirmót természetesen nem adja fel, és küzdeni fog a bennmaradásért. A Paks nagyon masszív csapat, az ősszel nem jöttek ki nekik az eredmények, de mindig bennük volt akár a győzelem is. Azt gondolom, a Paks tud nyerni Gyirmóton, a tippem 1-2.

Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK

– Ez egy nagyon érdekes találkozó lesz. Egy igazi borsodi rangadó, ahol a Diósgyőr korábbi edzője éppen a DVTK-val csap össze, úgyhogy ez több szempontból is presztízscsata lesz. Rengeteg néző várható, úgy tudom, hogy pluszban még nyitottak meg szektorokat a miskolci szurkolók számára. Az a megérzésem, hogy nem bírnak majd egymással a csapatok. Gólokra azért számítok mindkét részről, ezért 1-1-re tippelek.

MTK – Bp. Honvéd

– Tudjuk, hogy az MTK nagyon jól meg tudja szervezni a védekezését. Most új edzője van, de szerintem ez a játékstílus nem fog változni. A Honvéd nagyon jól futballozott a Fradi elleni kupameccsen, és van már tétmeccs a kispestiek lábában, ezért én vendégsikert várok, 0-1-re tippelek.

Debreceni VSC – Ferencváros

– Számomra nehéz erről a meccsről beszélni a debreceni kötődésem miatt. Végeredményre nem is szeretnék tippelni, de az biztos, hogy a Loki nehéz helyzetben van, és el kell kezdenie gyűjtögetni a pontokat. Azonban ezen a mérkőzésen ez nagyon nehéz lesz, mert a Ferencváros kiváló kerettel rendelkezik, és láthattuk a Honvéd elleni kupamérkőzésen, hogy jó formában van, fel tudta pörgetni a meccset. Azt hallottam, hogy rengeteg vendégszurkoló érkezik a Nagyerdei Stadionba, és remélem, sok hazai drukker is kilátogat, és egy nagyon jó mérkőzést láthatunk.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

15.30: Videoton FC – Újpest FC, Felcsút, játékvezető: Solymosi

15.30: Gyirmót FC – Paksi FC, játékvezető: Berke

15.30: Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK, játékvezető: Vad II

15.30: MTK – Bp. Honvéd, játékvezető: Pintér

18 óra: Debreceni VSC – Ferencvárosi TC, játékvezető: Farkas Á.

A Vasas–Haladás meccset elhalasztották.

Olvasói sztorik