NB I

MTK-veréssel tapad a Videotonra a Honvéd

Két tizenegyest is értékesítettek a csapatok, Torghellét ütés miatt kiállították.

OTP Bank Liga, 20. forduló

MTK Budapest – Bp. Honvéd 1-2 (0-0)
Új Hidegkuti-stadion, játékvezető: Pintér Cs.
MTK: Petkovics – Baki, Poór, Vadnai – Vass, Borbély (Kolomojec, a szünetben) – Katona, Vogyicska, Kanta – Torghelle, Ramos. Vezetőedző: Tamási Zsolt

Honvéd: Gróf – Ikenne-King, Lovric, Bobál (Dark, 75.), Laczkó – Gazdag, Kamber, Hidi – Eppel (Holender, 83.), Koszta (Zsótér, 55.), Lanzafame. Vezetőedző: Marco Rossi
Gólszerzők: Torghelle (tizenegyesből 60.), illetve Lanzafame (49.), Eppel (tizenegyesből 78.)
Kiállítva: Torghelle (66.)

A kiesőhelyen telelő, alulról második MTK a téli szünetet a tabella második helyén töltő Honvéd ellen nyitotta az OTP Bank Liga 2016–17-es kiírásának tavaszi felét.

Hidi lövésével éledeztek a csapatok, majd Eppel is megkínálta Petkovicsot, utóbbi visszaöklözte a mezőnybe a labdát. Ramos kapott egy blokkot, a másik oldalon Ikenne-King kísérlete viszont ismét eljutott az MTK-kapuig, de a kapus is a helyén volt, csak úgy, mint egy gólvonal felé irányt változtató labdánál Gróf. Torghelle is tesztelte a Honvéd kapusát – ez a mozzanat zárta az első fél órát.

Két sorfalban elhaló szabadrúgás jelentette az első játékrész fontosabb záró momentumait – nem született gól 45 perc alatt.

A második félidő elején viszont kettő is! A 49. percben King passzát a kispesti gólkirályjelölt, Davide Lanzafame váltotta gólra (0-1), azonban a 60. percben büntetőből Torghelle Sándor válaszolt (1-1). A rutinos csatár ezt követően nem sokat volt játékban: a 66. percben megütötte Gazdagot, így azonnal kiállították.

Lanzafame távoli lövéssel próbálta gólra váltani az emberelőnyt, de kísérlete célt tévesztett. A 77. percben viszont a Honvéd is tizenegyeshez jutott: a sértett, Eppel Márton pedig a hálóba bombázott (1-2). Előnyét innen már nem adta a Honvéd, így tartja a lépést az Újpest ellen remekül rajtoló Videoton ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik