NB I

Kiütéses Mezőkövesd-győzelem a borsodi rangadón

Ugrai Roland kiállítása megpecsételte a DVTK sorsát.

OTP Bank Liga, 20. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)
Mezőkövesd, játékvezető: Vad II

Mezőkövesd: Dombó – Vági, Egerszegi, Hudák, Farkas – Veszelinovics, Sulek (Damcevszki, 75.), Pauljevics (Bacelic-Grgic, 58.) Balogh B. (Szeles, 63.) – Molnár G., Strestík. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Diósgyőr: Antal B. – Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes – Busai, Elek Á. – Vela (Makai, 73.), Nono (Fülöp, a szünetben) Ugrai – Szarka. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Balogh (37.), Bacelic-Grgic (60.), Molnár (81.) Kiállítva: Ugrai (37.)

Több mint két hónap után ismét bajnoki mérkőzést rendeztek az OTP Bank Ligában. A 20. fordulóban két borsodi együttes mérhette össze erejét. A Mezőkövesd az ősz meglepetéscsapata volt, a gyengébb kezdés után az ötödik helyig tornázta fel magát a tabellán. A sikeredző, Pintér Attila a télen Felcsútra távozott, így nagy kérdés, hogy nélküle is hatékony lesz-e majd a gárda. Első nekifutásra az egyik legjobbját, Bognár Istvánt elvesztő, kilencedik Diósgyőr tette próbára az új kövesdi szakmai stábot.

Jó iramban kezdődött a találkozó, azonban helyzetekkel sokáig adósak maradtak a csapatok. Az első negyedórában több távoli lövést is feljegyezhettünk, ám a kapusoknak nem kellett védeniük.

Eseménytelenül csordogált a játék, majd a 37. percben Ugrai Roland megkapta második sárgáját, így emberhátrányba került a vendég csapat. A DVTK támadója négy percen belül két durva, s egyben felesleges belépőt mutatott be, Vad II játékvezető jogosan küldte le a pályáról.

Ugrai alig hagyta el a pályát, azonnal megzörrent a DVTK hálója. A jobb szélről középre ívelt szabadrúgás után a télen szerződtetett Balogh Béla bólintott a hálóba. (1-0)

Horváth Ferenc a félidőben cserére szánta el magát, Fülöp érkezett Nono helyére, s a második játékrész elején egyáltalán nem került alárendelt helyzetbe a DVTK. Az 56. percben a vendégek végeztek el szögletet, a labda kis híján a hálóban landolt, ám Busai annyira szerencsétlenül ért hozzá a gólvonalon állva, hogy megfosztotta csapatát az egyenlítéstől.

A 60. percben viszont növelni tudta előnyét a Mezőkövesd, egy tetszetős ellentámadás után a csereként beálló Bacelic-Grgic váltotta gólra Molnár passzát. (2-0) Bacelic-Grgic remekül szállt be a meccsbe, a 65. minutumban 10 méterről eleresztett lövését azonban Antal védeni tudta.

A hajrában is a hazaiak akarta érvényesült, Vaszelinovics ziccerét még védte Antal, ám a 81. percben harmadszor is megzörrent a vendégek hálója. Strestrík ívelt középre, Molnár megelőzte emberét, s a hálóba gurított. (3-0)

A hazai csapat győzelmével megerősítette ötödik pozícióját, a DVTK maradt kilencedik.

Olvasói sztorik