NB I

Elajándékozott két pontot a Fradi

Videók és edzői nyilatkozatok az NB I-ből.

Debrecen–Ferencváros 0-0

Leonel Pontes, DVSC: – Először is szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy támogattak bennünket, nagyon jó hangulatot teremtettek, ez nagyon fontos nekünk. Szerettünk volna győzni, de ez ellen az erős Ferencváros ellen a döntetlen is egy jó kezdésnek számít véleményem szerint. A szünetben megbeszéltük, hogy mi szükséges ahhoz, hogy többet legyen nálunk a labda, változtattunk a játékosok pozícióján is, így a második félidőben már jobban tudtuk kontrolálni a találkozót. A mérkőzés kiegyenlített volt, a Fradi elsősorban pontrúgásokkal operált, de nekünk is meg voltak a helyzeteink, úgy gondolom igazságos eredmény született.

Thomas Doll, FTC: – Rosszabbul játszottunk, mint múlt héten a Honvéd ellen. Túl sok volt az ívelt labda, kevesebb volt a jó összjáték, nem lehetett élvezetes nézni. De azt kell mondjam, hogy mindkét fél nagyot küzdött, sokat dolgozott. Volt lehetőségünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, főleg a pontrúgásokból, de az utolsó jó mozdulatok hiányoztak. A védelem jól oldotta meg a feladatát, kevés lehetőséget adtunk a Debrecennek, amely két csatárral játszott. Az eredményt illetően csalódott vagyok. A második félidőben már nem támadtunk olyan jól, mint az elsőben. Nem voltunk olyan harapósak. Volt egy olyan szakaszunk is, ahol elkezdtük könnyelműen eladni a labdákat, ekkor cseréltünk. Radót behúztuk középre Böde mögé, hogy nagyobb legyen a stabilitás, úgy érzem, ez meg is mutatkozott az utolsó negyedórában. Egy gól jót tett volna a játékunknak, volt egy vitatható eset a tizenhatoson belül. Ha sikerült volna betalálni, az nyugalmat hozott volna, és ki tudtuk volna használni a gyors játékosainkat, mikor jobban kitámad a Debrecen. Sajnos elajándékoztunk két pontot.

Forrás: dehir.hu, ulloi129.hu


Videoton–Újpest 5-1

Henning Berg, Videoton: – Nagyon jó kezdése volt a szezonnak a mai meccs, szuper eredményt értünk el. A támadójátékunkkal nagyon elégedett vagyok, a második félidő pedig végig rendben volt. Az első félidő első tíz-tizenöt perce sajnos nem olyan volt, amit vártam, egyáltalán nem úgy játszottunk, ahogy elterveztük, viszont minden dicséretet megérdemelnek a játékosok azért, mert null-egy után visszajöttek a meccsbe, és utána már jól teljesítettek. Hogy Suljic cseréjén gondolkodtam-e a kihagyott helyzet és az első félidő miatt? Nem. Úgy gondolom, hogy jó elmozgásai voltak már az első játékrészben is, keményen dolgozott. A szünetben mondtam neki, hogy menjen tovább előre, jön majd a gól. Fontos volt, hogy ne a fejét lógatva folytassa, hanem a feladataira tudjon fókuszálni. Marko is remekül játszott ma. Már jó formában volt a felkészülési meccsek alatt is, de akkor nem talált be. Ezzel viccelődött is a héten, hogy mindenki nyugodjon meg, majd a tétmérkőzéseken…, igaza is lett. De nem csak ő játszott jól, Danko is nagyon fontos szerepet játszott a mai mérkőzésen, kellettek a jó passzai és a kombinációs készsége. Mirko is jól szállt be, okos futballistának tartom, persze kell egy kis idő, hogy beilleszkedjen, de rövid idő alatt is látszott, hogy minőségi labdarúgó. Kokó és Géresi Krisztián is beszállt a meccs végére, tehát sok jó támadónk van, és akkor még olyan remek futballisták maradtak a kispadon, mint Szoszó, Fiola Attila és a Haladás elleni meccsen gólt szerző Bódi Ádám. Mindenki egészséges és jó formában van, kellemes feladata ez egy vezetőedzőnek, hogy ilyenkor összeállítsa a csapatot.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Két részre osztanám a mai összecsapást. Az első hatvan percben jól játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, azonban a második gól mindent megváltoztatott, túl könnyű találat volt. A piros lap megpecsételte a sorsunk, tíz emberrel már nem tudtuk megállítani a hazai rohamokat.

Forrás: vidi.hu, ujpestfc.hu


Gyirmót–Paks 0-0

Urbányi István, Gyirmót: – Sajnos csak egy nagyon kis lépést tettünk előre, mert a párhuzamos bajnoki mérkőzések eredménye a számunkra kedvezően alakult. A Paksi FC egy szervezett, jó csapat, és ha nem hurcolnánk az őszi szezonunk, akkor azt mondhatnám, hogy nagyon értékes pontot szereztünk. Nem vagyok elégedetlen a játékunkkal, mert több labdarúgónk is biztató teljesítményt nyújtott. A kapusunk sérülése miatt várnunk kellett Novák Csanád cseréjével és azzal, hogy vele átálljunk a kétékes rendszerre. A hajrában nagyon közel voltunk a gólszerzéshez – egy rúgott gól óriási lelki nyomás alól szabadítaná fel a csapatunkat.

Csertői Aurél, Paks: – Nagyon finoman fogalmazok, ha azt mondom, hogy idény eleji formát mutattunk. Ezért azt kell mondanom, hogy egy kis szerencsével szereztünk ma egy pontot itt Gyirmóton. A mérkőzés végén a hazai csapat a magas játékosaival a kapunk elé szorított minket. A kapusunk, Molnár Péter nyújtotta legjobb teljesítményt, de az edző olyankor soha nem boldog, amikor a kapusát kell dicsérni.

Forrás: gyirmotfc.hu


Mezőkövesd–Diósgyőr 3-0

Tomiszlav Szivics, Mezőkövesd: – Elsősorban a csapatnak szeretnék gratulálni, nagyszerűen játszottak. Szeretném a vezetőknek megköszönni azt a támogatást, amit kaptunk, az alapozás, az edzőtábor és a játékos erősítések terén. A meccsről nem kell sokat beszélni. Teljes mértékben megérdemeltük a győzelmet, volt még öt ziccerünk is a gólokon kívül. Ma jobbak voltunk, a piros-fehéreknek sok sikert kívánok a jövőben.

Horváth Ferenc, DVTK: – Azt gondolom, hogy harminc perc alatt leromboltuk, amit a téli felkészülés során építgettünk, mind önbizalomban, mind játékban. A kiállítás után teljesen más meccsen játszottunk, mint előtte. Azt elvállalom, hogy a félidőben azt mondtam, hogy ezt a meccset meg lehet nyerni, egy-null után voltak is lehetőségeink. Támadni én küldtem ki őket, mert a döntetlen sem lett volna jó. Egy órán keresztül emberhátrányban voltunk, a játékosok megtettek mindent még kettő-nullnál is, hogy megnyerjük ezt a meccset.

Forrás: boon.hu


MTK–Honvéd 1-2

Tamási Zsolt, MTK: – A játékosok betartották, amit kértem tőlük. Felkészültünk a Honvédból, de voltak a mérkőzésnek olyan fordulópontjai, amelyek végérvényesen befolyásolták az alakulását. A döntő fordulatok előtt olyan szituációkban hibáztunk, amelyekben nem feltétlenül kellett volna. Az utolsó pillanatig küzdöttünk az egyenlítésért, még emberhátrányban is, így megemelem a kalapom a fiúk előtt. A Honvéd erős csapat, nem véletlenül állnak ott a tabellán ahol, egy ilyen vereség nem roppanthat, és nem is fog megroppantani minket.

Marco Rossi, Honvéd: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccsre számíthatunk, mert nagyon ügyes játékosokból áll az MTK Budapest és jól erősítettek a télen. Ezúttal kicsit szerencsénk is volt Torghelle eseténél, nem volt egyszerű mérkőzés, de végül szerintem megérdemelten nyertünk.

Forrás: mtkbudapest.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik