NB I

Egyszer a kapuba talált a Paks, de gól nélkül zárult a meccs

Nem bírtak egymással a felek Gyirmóton.

OTP Bank Liga, 20. forduló

Gyirmót FC – Paksi FC 0-0
Gyirmót, játékvezető: Berke
Gyirmót: Nagy S. (Sebők, 73.) – Kiss M., Bojovics, Simon András, Tamás K. – Vass P., Kolcsák (Novák, 79.), Bori – Tancsik (Csiki, 62.), Bebeto, Simon Ádám. Vezetőedző: Urbányi István

Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Zachán, Gévay, Báló – Papp K. – Haraszti (Jelena, 88.), Kecskés, Bertus, Szakály D. (Hahn, 59.) – Vernes (Bartha, 73.). Vezetőedző: Csertői Aurél

A tavaszt sereghajtóként kezdő Gyirmót a legutolsó két 2016-os bajnokiját két sikerrel záró, a felkészülést veretlenül befejező Paksot fogadta az OTP Bank Liga 20. fordulójában.

Negyed óra elteltével Vass szerezhetett volna vezetést a valamivel aktívabb vendéglátóknak, de közeli lövésénél Molnár bravúrral mentett szögletre. Bebeto fejesének útját is a paksi kapus állta fél óra elteltével.

Három paksi pontrúgás okozott zavart a hazai kapu előtt, de a gólt megúszta a Gyirmót, sőt Bebeto ollózása után még szerezhetett is volna egyet – Molnár azonban ismét szögletre tolta a labdát, így 0-0-lal zárult az első félidő.

A második játékrész elején ismét Molnár kapus védett bravúrosan. A 61. percben gólt szerzett a Paks, de Papp lesről fejelt a hálóba, így a játékvezető nem adta meg a találatot. A gyirmótiaknak is volt okuk a bosszúságra: Nagy Sándor kapust a 73. percben sérülés miatt kellett lecserélni – előtte kollégájának, Molnárnak volt dolga egy pattogó szabadrúgásnál. A hajrában a Gyirmót előtt több lehetőség is adódott, de vagy Molnár vagy a védelem útját állta az akcióknak – maradt a 0-0, nem bírtak egymással a felek.

Olvasói sztorik