NB I

Tovább nőtt a Fradi hátránya az élbollyal szemben

Hősies küzdelem a Nagyerdőben, gólok nélkül.

OTP Bank Liga, 20. forduló

Debreceni VSC – Ferencvárosi TC 0-0
Nagyerdei Stadion, 3500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
DVSC: Danilovics – Jovanovics, Brkovics, Mészáros, Osváth – Szekulics, Filip, Handzic (Chuka, 84.), Ferenczi – Feltscher (Szuk, 67.), Holman (Kóródi, 92.). Vezetőedző: Leonel Pontes
FTC: Dibusz – Botka, Koch (Hüsing, 68.), Leandro, Dilaver – Sternberg, Kleinheisler, Hajnal (Rju, 75.), Moutari (Lovrencsics, 74.) – Böde, Radó. Vezetőedző: Thomas Doll

Óriási nyomást helyezett a Ferencvárosra két riválisa, a Honvéd és a Videoton győzelme az OTP Bank Liga 20. fordulójában. A bajnoki címvédőnek ezúttal Debrecenben kellett helyt állnia, amiben segítségükre volt négy téli szerzeményük is: Kleinheisler, Sternberg, Koch és Moutari egyaránt a kezdőbe kerültek. Szintén ott volt az ősszel sokat hanyagolt Radó is.

A Debrecennél meglepetésre csak a kispadra szorult a dél-koreai Szuk, aki jelenleg az NB I legértékesebb játékosa a transfermarkt.de adatai alapján. A kezdőben volt viszont két másik téli szerzemény, Feltscher és Handzic, illetve a Vasastól kölcsönben lévő Osváth Attila.

Dr. Horváth Zsolt és Völgyi sérültek, Tőzsér pedig eltiltott, csakúgy, mint Gera. A zöld-fehéreknél Nalepa és Djuricin nem állt rendelkezésre.

Szabadrúgás-cunamival kezdődött a mérkőzés, mindkét fél sokszor ívelhetett be középre rögzített szituációból. A legnagyobb lehetőség Dilaver előtt volt, aki a 8. percben bólintott kapura és kevéssel tévesztett célt. A 20. percben ismét egy oldalsó szabadrúgás és beívelés okozott zavart, Hajnal passzát Koch fejelte kapu mellé. Nyomott a Fradi, de azért a Debrecen is ki-kiszabadult néha, a gát pedig nem szakadt át, Danilovics mindig magabiztosan látta el a dolgát.

A 39. percben Feltscher tüzelt 24 méterről, Dibusz eldőlt és védett. Nem túl színvonalas játékkal teltek a percek, az első játékrészben más említésre méltó már nem is történt.

Az 52. percben esett a második játékrész első helyzete: Moutari robogott el jobbszélen, de beadás helyett szinte nullszögből lőtt, a labda a kapufa külső éléről pattant kirúgásra. Az 57. minutumban Ferenczi vett át egy 30 méteres labdát gyönyörűen, nagyon átverte Botkát, de aztán 18 méterről a kapu helyett szinte kibombázta a stadionból.

Hajnal szabadrúgása után kontrázott volna a Loki, de Moutari felrúgta Szekulicsot, amiért ő is sárgát kapott. A 72. percben Kleinheisler húzogatott a tizenhatoson, de az utolsó passz rosszul sikerült. Egy perccel később Szuk adott be kiválóan a tizenhatos vonalának közelébe, Holman rádőlt és kevéssel tévesztett célt. A 77. percben Lovrencsics kapott kiváló indítást Botkától, az alapvonalról hátra passzolt, majd Radó lőtt 14 méterről, éppen Danilovics kezébe. Másfél perccel később kihozta volna a labdát a Loki, de Handzic teljesen feleslegesen ért bele a labdába, így Botka lőhette ki Lovrencsicset ismét. A szélső középre adott, Böde lába alatt elment a játékszer, Rju begyűjtötte a túloldalt és éles szögből, kilenc méterről szépen kapura csavart, de Danilovics hatalmasat védett és még meg is fogta.

A 90. percben meccslabdához jutott a Fradi. Egy szabadrúgást ívelt be Sternberg oldalról, egy támadón felpattant, három méterről Hüsing azonban becsúszva csak Danilovicsba tudta belerúgni. Ezt követően többen is nekifuthattak a vendégjátékosok közül, de egy blokkoló láb vagy test mindig ott volt, a kontrából pedig Holman szaladhatott, megverte védőjét, de aztán az előtte állóba bombázott.

Mivel a rövid hosszabbítás sem hozott gólt, maradt a 0-0. A parázs meccsen mindkét fél előtt adódtak kisebb lehetőségek és bár a Ferencváros a végén óriási ziccert hagyott ki, összességében igazságos eredmény született. A Fradi ezzel már hat pontra van a Honvéd, Videoton kettőstől, míg a Loki fontos pontot szerzett a bennmaradásért vívott harcban.

A Rangadó.hu szakértője, Kondás Elemér, a Debreceni VSC korábbi vezetőedzője:

– Egyik csapat sem érdemelt győzelmet, kevésszer forogtak veszélyben a kapuk. Az első félidőben két veszélyes fejessel jelentkezett a Ferencváros, majd hol egyik, hol másik csapat irányított. A második játékrészt a DVSC kezdte jobban, Holmannak volt egy veszélyes lövése. Ezt követően két kisebb lehetősége volt a Fradinak, a kilencvenedik percben pedig a legnagyobb ziccert is kihagyták. Ahogy mondtam, javarészt mezőnyjáték folyt, így igazságos eredmény született.

Olvasói sztorik