NB I

Nagybevásárlás: csaknem megduplázta piaci értékét a DVSC

Hárommilliárd forinttal „drágább” lett az NB I a télen.

A rémes ősz – az 5-5-9-es mutató mindössze a tizedik helyhez elég – után nem csoda, hogy vad igazolgatásba kezdett a Debrecen, venezuelai, bosnyák, horvát, kameruni és dél-koreai futballista is érkezett az elmúlt hetekben. Menteni a menthetőt, alighanem ez a jelszó, és ennek szellemében a Loki csaknem megduplázta a játékoskerete értékét a mértékadónak tartott transfermarkt.com weboldal szerint.

A DVSC „megnyerte” a téli átigazolási szezont, hamarosan kiderül, mindez mit ér élesben, vagyis a pályán. A hajdúságiak 6.75 millió euróról, vagyis kétmilliárd forintról „gazdagodtak” meg, a jelenlegi csapat ára már 11.8 millió euró, azaz 3.6 milliárd forint.

– A költségvetésünk megközelítőleg 1,2 milliárd forint, ehhez mérten tudunk igazolni. A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint magyar játékost nagyon nehéz szerződtetni, mert nagyon értékessé váltak a szövetség szerepeltetési rendszere miatt – mondta Róka Géza, a klub cégvezetője a Debreceni Televíziónak. – Külföldön elterjedt Magyarországról, hogy ide érdemes jönni, mert van pénz a piacon. A labdarúgók kicsit többet kérnek, mint az elmúlt években. Ha figyelembe vesszük ezt, illetve a költségvetésünket, hogy milyenek a lehetőségeink, akkor nagyon óvatosan tudunk csak igazolni, viszont közben kénytelenek vagyunk emelni az árszintünket, mert egyébként képtelenek lennénk lépést tartani.

Amit az a Blikk összeállításából kiderül, a DVSC mellett további nyolc együttes növelte az értékét, csupán a Ferencváros, a Paks és a Haladás keretének „ára” csökkent, így az NB I tízmillió eurós, vagyis hárommilliárd forintos növekedést könyvelhetett el.

Olvasói sztorik