NB I

Még mindig nem térhet haza az Újpest

Az egyik fél kocsmát akar a fejépületben, a másik rehabilitációs központot.

Továbbra sincs megállapodás az Újpest FC labdarúgóklub, illetve az anyaegyesület UTE között, így jelen állás szerint a lila-fehérek Kecskeméten játsszák majd hazai bajnoki mérkőzéseiket – írja az MTI.

Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezetője az M4 Sport Sport7fő című adásában arról beszélt, hogy a Szusza Ferenc Stadion vagyonkezelői jogával rendelkező UTE-val egyelőre még nem sikerült megállapodni a hosszútávú használattal kapcsolatban. Hangsúlyozta, a felek között az alapellentét jelenleg a Megyeri út felőli fejépület jelenti, ott ugyanis a futballklub rehabilitációs központot szeretne létrehozni, az egyesület pedig „kocsmában, szülői váróban gondolkodik.”

Ugyanakkor a Markovits László, a Vasas klubelnöke a hétvégén jelentette be, hogy az új Illovszky Stadion átadásáig a piros-kékek bérlőként a Szusza Ferenc Stadionban játsszák majd hazai mérkőzéseiket, Gyarmati Eszter azonban leszögezte, az angyalföldiekkel ellentétben ők nem vendégek szeretnének lenni, hanem hosszútávú megoldást keresnek. A Magyar Labdarúgó Szövetség várhatóan szerdán tart majd pályabejárást a Szusza Ferenc Stadionban, s csak ezt követően dől el véglegesen, hogy élvonalbeli mérkőzésekre alkalmas-e a létesítmény.

Az OTP Bank Ligában az Újpest szombaton a Videoton, majd egy héttel később a Haladás vendége lesz, legközelebb március 4-én az ősi rivális Ferencvárost fogadhatná otthonában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik