NB I

Hemingway csalódott, hogy Doll szó nélkül elment a játékvezető hibája mellett

A kispestiek tulajdonosa blogjában leírta, a játék résztvevőit megszégyenítő stílus nem az ő asztaluk.

Mint ismert, az őszi félévben a Ferencváros vezetőedzőjét, Thomas Dollt két alkalommal is elzavarták a kispadról, miután folyamatosan reklamált a játékvezetőknél az oldalvonal mellől, valamint Kassai Viktort a Vasas elleni mérkőzés után többször is megtalálta. A játékvezetőkkel vívott harcba az FTC elnöke, Kubatov Gábor is beszállt és többször is felemelte a hangját ellenük, kiemelve, hogy a zöldeket rengeteg rossz ítélettel sújtják az idei szezonban. Ennek az ellentettje történt a múlt heti Honvéd elleni Magyar Kupa találkozón, amikor is az első gólnál a Fradi támadója, Moutari kézzel sodorta el a labdát Laczkó elől és ezután szerzett gólt. Érdekes módon a meccs után nem foglalkozott Thomas Doll Iványi sporival. A Budapest Honvéd tulajdonosa az nb1.hu-n írt blogjában azonban kitért a játékvezetői hibára és az FTC trénerére is.

– Szombaton a Ferencváros ellen játszottuk Magyar Kupa mérkőzésünket. A mérkőzés 33. percében ellenfelünk addig is kiválóan teljesítő labdarúgója, Moutari kézzel húzta el a labdát Laczkó Zsolt mellett, majd az akció végén gólt szerzett – írja a blogjában Hemingway. – Az eddig a pontig, majd utána a mérkőzés végéig is, az összecsapást kiválóan vezető Iványi Zoltán játékvezető elnézte a kezezést, és megadta az evidensen szabálytalan előzménnyel rendelkező találatot. Persze, hozzáteszem, evidens csak annak volt, aki TV monitoron nézte a találkozót. Valószínű, hogy a játékvezető nem volt közel az eseményhez, és olyan szögből nézte a fejleményeket, ahonnan a szabálytalanság nem volt látható. Szóval pechünk volt.

– A mérkőzés után vártam, hogy a Ferencváros vezetőedzője megemlíti, hogy csak egy szabálytalan góllal nyerték meg a mérkőzést, és jól leteremti a játékvezetőt. Csalódtam, amikor az általában rendkívül kritikus Doll mester szó nélkül elment a meg nem érdemelt győzelmet biztosító ítélet mellett. Na, majd talán jövő héten. Szurkolóinknak pedig a következőt mondanám: a játékvezető tévedése véleményem szerint egy olyan hiba, amely mindenkivel (velem is) előfordulhat. Nincs összeesküvés ellenünk a Ferencváros javára, nincs összeesküvés a játékvezetők között, nem próbálják a Honvédot lenyomni, és senki sem akar bántani bennünket. Ráadásul az összeesküvés elméleteket gyártó alpári, gyanúsítgató, a játék résztvevőit megszégyenítő stílus nem a mi stílusunk. Hála a jó Istennek! – szúrt oda a tulajdonos.

Olvasói sztorik