NB I

Doll nagytakarításba kezd?

Az FTC vezetőedzője úgy véli, több játékostól is meg kell válni.

Az osztrák weltfussball.at készített interjú a Ferencváros vezetőedzőjével, Thomas Dollal, aki beszélt a keretben lévő lehetséges változtatásokról, valamint arról, miért jobb német játékost igazolni, mint egy argentint vagy uruguayit.

– Sok mindenen javítani kell, például több játékostól is meg kell majd válni, ahogyan a nyáron is ért minket érvágás, az élet azonban nem állt meg. Az elmúlt két és fél évben szép bevételeink voltak azáltal, hogy több játékost is sikerült eladnunk erősebb bajnokságokba. Emiatt is fontos, hogy a megfelelő embereket igazoljuk le. Ez azonban nem egyszerű, mert nincs annyi pénzünk, mint szeretnénk – nyilatkozta a német szakember.

– Negyedikek vagyunk jelenleg, amellyel nem lehetünk elégedettek, az őszi szezon nagyon sűrű volt. A télen érkezett hat játékos, remélhetőleg velük újra támadófocit játszhatunk és sikeresek lehetünk. Amilyen könnyű volt bajnoknak lenni tavaly, olyan nehéz idén. A német játékosokat jobban ismerjük, ezért igazoljuk inkább őket, mint mondjuk uruguayi vagy argentin játékosokat, akiket sokszor csak videón tudunk megnézni. Sajnos nem olyan könnyű Magyarországra hozni egy focistát, mert előzetesen más tervekben gondolkodik, viszont vannak, akik itt újra felépíthetik magukat és ezt használják ki. Természetesen a siker esélye is vonzó, hiszen bajnokságot vagy kupát nyerni a legjobb dolog. Néha találunk bátor és jó játékosokat, akik nem alapemberek Németországban, de velünk megmutathatják mit tudnak – folytatta Doll, majd kitért arra is, milyen közös nyelvet használnak az öltözőben

– Az edzéseken az angol a közös nyelv, mindenki ezt használja. Ma már tudok csapatmegbeszéléseket tartani angolul, nem kell már a tolmács segítsége. Eleinte nem találtam meg a megfelelő kifejezéseket angolul, csak németül. A játékosok azért eltanulnak tőlem egy-két német káromkodást, sokszor visszahallom a pályáról.

Olvasói sztorik