NB I

A Vasas új igazolása nyitásként korábbi csapattársai orra alá törhet borsot

Gaál Bálint számára pikáns lesz a Haladás elleni tavaszi nyitóbajnoki, de a gólszerzés mellett a három pont begyűjtésében is bízik.

Múlt hétvégén ismét tétmérkőzésen léptek pályára a Magyar Kupában még állva maradt együttesek, a Vasas pedig nyitásként2-1-es előnyre tett szert a Dorog otthonában. Gaál Bálint szerint az angyalföldiek sikere teljesen megérdemelt volt a másodosztályú rivális otthonában.

– Sajnos sok futballra emlékeztető momentum nem volt a pályán, öt perc után ugyanis a pálya talaja alkalmatlanná vált a játékra, éppen ezért inkább a küzdelem dominált – meséli a 25 éves csatár. Meglátásom szerint egy nagyon jól felkészített csapat ellen játszottunk, de összességében megérdemelten nyertünk, miközben a Dorog maximálisan próbálta megnehezíteni a dolgunkat. Abszolút pozitív számunkra, hogy előnyről várhatjuk a visszavágót, rengeteget számít, hogy idegenben lőttünk két gólt, így teljes mértékben a mi kezünkben van a sorsunk, ami a továbbjutási esélyeket illeti. Ami pedig a formámat illeti: még azért kicsit szoknom kell azt a játékstílust, illetve rendszert, amit a Vasas képvisel, szeretnék minél több góllal a csapat hasznára lenni. Az utóbbi mérkőzéseken nem találtam a hálóba, ezen szeretnék mindenképpen változtatni a tavaszi bajnoki rajton – miközben persze első a csapat sikere.

Gaál Bálint tavasszal újfiúként bizonyíthat a Vasasban, hiszen januárban a Szombathelyi Haladástól igazolt Angyalföldre.

– A Haladást természetesen nehéz szívvel hagytam el, vasi születésű vagyok, nagyon kötődtem a megyéhez, ráadásul Szombathelyen mutatkozhattam be az NB I-ben, de úgy ítéltem meg, hogy nem szabad kihagynom ezt a lehetőséget, amit a Vasas kínált. Az elmúlt bő egy hónap tapasztalatai alapján a csapatról és a játékostársaimról is csak pozitívak a benyomásaim. Semmi probléma nem volt a beilleszkedéssel, hiszen egy rendkívül közvetlen társaságba kerültem. Ellenfélként, a pályáról több játékost már ismertem, így a közeg nem volt teljesen ismeretlen, de személyesen senkivel nem volt korábbról kapcsolatom. Ennek ellenére alig telt el egy hét, máris otthonosan mozogtam a társak között. A beilleszkedést megkönnyítette az egyhetes lipóti edzőtábor, hiszen ott úgymond össze voltunk zárva, és sikerült még jobban megismerkednem a társakkal. Szerencsére a pályán kívül, a magánéletben is zökkenőmentesen ment az akklimatizáció, Budapest nem volt számomra teljesen ismeretlen terep, hiszen nyaranként már töltöttem el hosszabb-rövidebb időt a fővárosban. Szerencsére az új közeghez nagyon gyorsan és könnyedén tudok alkalmazkodni, ez most sem volt másképp.

Michael Oenning őszi meglepetéscsapata az első tavaszi bajnokin, szombaton a Szombathelyi Haladást fogadja, Gaál tehát korábbi csapattársai és jóbarátai orra alá törhet borsot.

– Nem szeretnék máshogy készülni az összecsapásra, csak azért, mert a Halival találkozunk… Papíron ez is csak egy mérkőzés lesz a tizennégy közül. Természetesen őszintén mondhatom, hogy különleges lesz korábbi csapatom elleni bizonyítani, pikáns lesz az egykori társak ellen pályára lépni, de nem szeretném sem túllihegni, sem pedig túlizgulni a mérkőzést. Több korábbi szombathelyi csapattársammal is tartom a kapcsolatot, de még nagyon hét elején járunk, ezért nem is megy köztünk a zrika. Természetesen a sikeres MK-mérkőzés után a bajnokságban is győzelemmel szeretnénk nyitni, ideiglenes hazai pályánkon fogadjuk az ellenfelet, biztos vagyok abban, hogy szépszámú közönség bíztat majd minket Újpesten is. Bízunk a három pont megszerzésében, jó rajttal szeretnénk megalapozni a sikeres tavaszi folytatást. Könnyű mérkőzésre persze nem számítok, hiszen korábbi Haladás-játékosként jól tudom, hogy egy masszív, taktikailag is jól felkészített vendég együttessel kerülünk szembe, tehát mindenképpen száz százalékot kell nyújtani minden játékosunknak.

A Vasasnál támadófronton januárban tehát tovább bővült a konkurencia, de a fiatal támadó szereti a versenyhelyzetet és gólok tekintetében számokba is mer bocsátkozni.

– Mindig tűzök ki magam elé célokat, amihez szeretném magam tartani. Első ízben jó lenne minél hamarabb tétmérkőzésen feliratkozni a gólszerzők közé a Vasas színeiben, aztán pedig szeretnék legalább öt gólig jutni tizennégy mérkőzésen. Ha hamar összejön az öt találat, arra már lehet építeni és még merészebb álmokat szövögetni. Tizennégy bajnoki vár tavasszal a klubra, azt gondolom, a csapat nevében mondhatom, hogy mindenki szeretne a Vasasnál odaérni a dobogós helyek valamelyikére, jómagam is ilyen célokkal igazoltam Angyalföldre. A kupában természetesen minél messzebb szeretnék menetelni, nekünk, Vasas-játékosoknak is nagy álmunk, hogy bejussunk a fináléba – tekintett előre Gaál Bálint.

Olvasói sztorik