NB I

Rossi is látta a kezezést, de nem csak a spori volt a hibás az első Fradi-gólnál

A Honvéd-edző megköszönte szurkolóiknak, hogy leszurkolták a fradistákat. Doll döntőt akar játszani.

A Bp. Honvéd 2-1-re maradt alul a Ferencváros otthonában a két együttes Magyar Kupa-nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A kispestiek szakvezetője, Marco Rossi kitért az egyéni hibákra is, de jelezte: lesz még egy visszavágó.

– Jó iramú, jó ritmusú mérkőzés volt. Több helyzetünk volt, mint a Ferencvárosnak. A pályán mindig képesek vagyunk egyéni hibákat elkövetni. Sajnos ez szombaton is így volt. A futball, ahogy az élet is, tele van hibákkal. A legtöbb hibát az edző követi el, hiszen ő állítja össze a csapatot. Az első gólnál két olyan játékos hibázott, akitől az ember nem várta, hiszen felkészült labdarúgók. Kambernek nem szabadott volna oldalpasszt adnia, Laczkónak nem szabadott volna figyelmen kívül hagynia, hogy betámadják őt, a játékvezetőnek pedig jobban kellett volna figyelnie, hogy észrevegye a kezezést. Nem szabad azonban a két játékos nyakába varrni a vereséget. A csapat keményen küzdött, letámadott, a fiúk teljesítményével elégedett vagyok, az eredménnyel természetesen nem. Szeretném megköszönni a kispesti szurkolóknak, hogy leszurkolták a hazaiakat, az ő hangjukat lehetett végig hallani a meccsen. Örülök, hogy értenek a focihoz, látták azt, hogy mit akarunk játszani, mit akarunk megvalósítani, látták az igyekezetet, a bizalmuk töretlen volt felénk. Bízhatnak is, mert még van egy visszavágó, a Ferencváros ugyan nehéz ellenfél, de mi mindent meg fogunk tenni a továbbjutás érdekében – idézi a Bp. Honvéd hivatalos honlapjaMarco Rossit.

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője is elmondta véleményét a Fradi.hu-nak:

– Nagyon jó meccset játszottunk, mindkét csapat odatette magát – mondta Doll. – A Honvéd és mi is nagy iramot diktáltunk, mindkét kapu előtt nagy helyzetek alakultak ki. Amikor birtokoltuk a labdát, akkor remekül játszottuk meg a széleket. Ugyanakkor a jövőben okosabban kell viselkednünk, nem szabad kihagynunk ennyi helyzetet, és a visszazáráskor, a kontráknál fegyelmezettebbnek kell lennünk. Azt is be kell vallani, bizonyos helyzetekben egyszerűen csak szerencsénk volt, hogy nem kaptunk gólt. A harmadik találatunkat is meg akartuk szerezni, de ehelyett jött egy olyan szituáció, amikor nem figyeltünk a végén… Emiatt nem tudom, hogy örüljek-e, vagy sem… Ingadozik e téren a véleményem… A fiúk jól dolgoztak, jó meccset játszottak. Nyilvánvaló, hogy nem akarjuk kiengedni a kezünkből a továbbjutást, ismét döntőt akarunk játszani a csodálatos stadionunkban.

Olvasói sztorik