NB I

Tervek nélküli csapatot örökölt Szivics Kövesden

A borsodiak vezetőedzőjének a bajnokság fontosabb, mint a Magyar Kupa.

Tétmérkőzésen szombaton debütál a Mezőkövesd Zsóry FC élén a télen kinevezett vezetőedző, Tomiszlav Szivics, aki hazai pályán a Gyirmót FC Győr elleni Magyar Kupa nyolcaddöntőjében küldi harcba csapatát. A borsodiak trénere a boon.hu-nak beszélt a maguk mögött hagyott több mint egy hónapról.

– Öt hét általában nem szokott elég lenni egy új csapat építésére, de mivel az időt nem lehet kitolni, így az maradt nekünk, hogy sírás helyett a lehető legtöbb munkát elvégezzük – mondta Tomiszlav Szivics, majd így folytatta: – Kétségtelen, hogy nagyon nehéz szituáció ez, de igyekezett mindenki százszázalékosan odatenni magát, és azt várjuk, hogy az a munka, amit elvégeztünk, az visszaköszönjön.

Arra a megjegyzésre, hogy az öt hét programja is érdekes volt, ha másért nem hát azért, mert belekerült egy „hirtelen” edzőtábor, a kövesdi szakvezető így reagált:

– Örököltünk valamit, ami nem sok minden volt, már tervszinten, a felkészülésre vonatkozóan. Ugyanis amikor a tavalyi év végén aláírtam a szerződésemet, akkor szembesültem azzal, hogy nem volt a csapatnak felkészülési programja, nem voltak leszervezve edzőmeccsellenfelek, nem volt tervezve edzőtábor. Ez utóbbira azt mondtam akkor, hogy ezt hagyjuk, és inkább azzal voltunk elfoglalva, hogy ellenfeleket találjunk, ami nem volt könnyű, mert szinte minden csapatnak megvolt már a programja, ráadásul az év végén a legtöbb klubnál szabadságon voltak az edzők, a csapatok technikai emberei. Aztán amikor január elején elkezdtünk dolgozni, és láttuk, hogy olyan időjárás lesz, amely tovább nehezítené a helyzetünket, felerősödött az, hogy mégis csak el kellene mennünk edzőtáborba, olyan helyre, ahol plusz fokok vannak – fűzte hozzá Szivics.

Az edzőtábort Cipruson töltötte a csapat, ahol három jó ellenféllel szemben mérkőzhettek meg. A tréner aztán kitért a Gyirmót elleni összecsapásra is.

– Szeretnénk jó eredményt elérni, már most, függetlenül attól, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy ez a párharc két meccsen dől el – mondta Tomiszlav Szivics, majd így folytatta: – Készen állunk a rajtra, és bár ez kényes téma, de azt kell mondjam, hogy a bajnokság a legfontosabb a számunkra. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kupa ne lenne fontos, jó lenne ezen a fronton is még meccseket nyerni, de a bajnoki mérkőzéseken lehet, kell megszerezni azokat a pontokat, amivel a csapat folyamatos élvonalbeli tagságát megőrizhetjük – zárásként a tréner még megjegyezte, új játékos már csak akkor csatlakozhat, ha ez jelentősen szolgálja a klub érdekeit

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik