NB I

A tétmérkőzések hozzák igazán lázba a DVTK felvidéki óriását

Sérülése után nagyon nehéz volt Szarka Ákos számára a téli alapozás Diósgyőrben, de már alig várja, hogy a zökkenőmentes beilleszkedés után tétmérkőzésen rúgjon labdába.

Határon túli magyarok Diósgyőrben

– A szintén határon túlról érkező Fülöp Istvánnal egy időben érkeztünk meg a csapathoz. Istivel különösen jó kapcsolatot ápolok már az első pillanattól kezdve, hamar barátok lettünk. Ami pedig a válogatottságot és az állampolgárságot illeti: ha nagyon jól megy majd a foci Diósgyőrben, megfontolnám a magyar válogatottság és állampolgárság kérdését is, hiszen szlovák állampolgár vagyok, korábban utánpótlás szinten a szlovák nemzeti csapatban pályára is léptem. Nagyon előre ugyanakkor nem tervezek, mindig a soron következő mérkőzés a legfontosabb, komolyan még nem gondolkoztam el a válogatott-ügyön – árulta el Szarka Ákos.

Januárban határon túli magyar játékossal bővült a DVTK kerete. A 26 esztendős Szarka Ákos játékjogát a dunaszerdahelyi DAC-tól vásárolta meg a Diósgyőr, a 193 centi magasra nőtt csatárt az elmúlt egy hónap tapasztalatairól és a beilleszkedésről kérdezte a Rangadó.hu.

– A Diósgyőr volt az első klub, amelyik komolyan érdeklődött irántam, nem mellesleg nagyon jó ajánlatot kaptam a DVTK-tól, szimpatikusak voltak a diósgyőriek, hamar a szívembe zártam a klubot, ezért döntöttem mellettük januárban – meséli Szarka Ákos. A beilleszkedéssel nem volt semmi problémám, az új társak nagyon barátságon fogadtak, így zökkenőmentesen tudtam beilleszkedni a csapatba. Mindenki segítőkész és mindenben segít a pályán és azon kívül is. A jelenlegi DVTK-ból korábban egy-két játékossal már találkoztam a pályán ellenfélként, de személyesen senkit nem ismertem, ennek ellenére nagyon hamar befogadtak. Diósgyőrben minden szinten jobbak a körülmények, mint amit korábbi állomáshelyeimen tapasztaltam, nagyon jól érzem magam a klubnál. Miskolcra egyébként egyedül érkeztem, de alig várom, hogy végre a családom is megérkezzen utánam. Nagyon hiányzik a kedvesem és a gyermekem, velünk biztosan még otthonosabbá tudom tenni a hétköznapjaimat. A városban is sikerült hamar kiismernem magam, ahova szeretnék, már GPS navigáció nélkül is könnyedén eljutok.

A diósgyőriek felkészülése a véghajrához érkezett, kedden a Cegléd elleni kupa-találkozón már tétmérkőzés vár rájuk, a csatár pedig elárulta: nagyon várja az éles találkozókat.

– Jól sikerült a felkészülésünk, meglátásom szerint a spanyolországi edzőtábor jól illeszkedett a felkészülési programunkba. Korábban hosszú ideig sérült voltam, korábbi csapatomban sokáig nem edzhettem, ezért számomra rendkívül nehéz volt a januári alapozás, örülök, hogy túl vagyok a nehéz heteken. Sikerült visszanyernem az erőmet, és már készen állok, hogy tétmérkőzésen bizonyítsak. Olyan állapotba kerültem, hogy fizikálisan már kilencven percre is bevethető vagyok, ennek nagyon örülök, tehát jó erőben várom a tétmérkőzéseket. Egyébként nem vagyok elégedett az edzőmérkőzéseken szerzett három gólos mutatómmal, több mérkőzésen kellett volna eredményesnek lennem, ráadásul számos lehetőségem nyílt a gólszerzésre, de volt, hogy hibáztam a kapu előtt. Olyan csatár vagyok, aki mindig több gólt szeretne rúgni, a bajnokságban szeretnék bizonyítani.

A DVTK szombaton lépett volna pályára a Cegléd elleni kupa-mérkőzésen, ám a találkozót keddre halasztották. Szarka elárulta: komoly céljaik vannak a kupában.
– Személy szerint örültem volna, ha szombaton végre tétmérkőzésen léphetünk pályára, de ezzel a helyzettel nem tudunk mit kezdeni. Most gőzerővel készülünk a keddi mérkőzésre. Célunk természetesen a továbbjutás, hiszen szeretnénk minél messzebb jutni a sorozatban. Itt, Diósgyőrben mindenkinek az az álma, hogy megnyerjük a Magyar Kupát – erről nem csak mi, játékosok, illetve a vezetők vélekednek így, hanem azt gondolom, a szurkolók is.

A 26 éves támadó bízik abban, hogy tavasszal a Diósgyőrrel a bajnokságban is sikerül fontos pontokkal megörvendeztetni szurkolóikat…
– Meglátásom szerint ez a csapat sokkal többre képes, mint a bajnokságban elfoglalt jelenlegi kilencedik pozíciónk. Már érkezésem előtt nyomon követtem a Diósgyőr és a magyar élvonal mérkőzéseit, és tudtam, hogy a DVTK egy erős együttes. Télen szerintem tovább erősödtünk, így mindenképpen szeretnénk feljebb lépni a tabellán, hátra nem tekintünk. Gólokkal és jó játékkal szeretnék a csapat hasznára lenni. Számok tekintetében nem akarok ígérgetni, akkor lennék boldog, ha minél hasznosabb játékos lehetnék Diósgyőrben, a csapat érdeke pedig elsőbbséget élvez – nyilatkozta a 26 éves focista.

Olvasói sztorik