NB I

„A DVTK-nak a mezőny első felében kell végeznie”

A miskolciak ügyvezetője úgy véli, szép tavasz elé néz a csapat.

Szabó Tamás, a Diósgyőri VTK ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót a klub összes szakosztályának jelenlegi helyzetéről, ennek megfelelően kitért a focicsapatra is, amely az utolsó helyen is állt tavasszal az NB I-ben, végül a kilencedik helyről várja az őszi folytatást. A célok azonban sokkal merészebbek a jelenlegi helyezésnél.

– Az ősz nem úgy sikerült, ahogy terveztük, sokkal jobb eredményeket vártam személy szerint én, a tulajdonosok, valamint a klub menedzsmentje és a támogatók is a csapattól – nyilatkozta Szabó a DVTK hivatalos oldalán. – Az ősszel is rendelkezésre álló játékoskeret már a bajnokság első felében is lényegesen jobb teljesítményre volt hivatott, ami nem jött ki belőlük. Ezért változtatásokról döntöttünk, és ennek jegyében néhány játékos eligazolt, a helyükre négy olyan labdarúgó érkezett, akik mindannyian a kezdőben követelhetnek maguknak helyet.

– A keretben három aktív válogatott található, más a spanyol élvonalban szerepelt korábban, ezért nekem meggyőződésem, hogy a DVTK-nak a mezőny első felében kell végezni a bajnokság végén. A csapatot a vezetőedző igényei szerint állítottuk össze, a tulajdonosok és a menedzsment mindent megtett, most már csak a szakvezetésen és a játékosokon múlik, hogy milyen teljesítményt nyújt a csapat. Úgy vélem, szép tavasz elé nézünk, és az az elvárás, hogy a csapat meg is valósítsa a terveket. Magam részéről nagyon bizakodó vagyok a szakmai stáb által elmondottakra alapozva – folytatta az ügyvezető, majd az infrastruktúrára is kitért.

– Az DVTK infrastrukturális háttere folyamatosan fejlődik, az előző évhez képest is újabb pályák épültek, és még épülni is fognak idén. A stadionrekonstrukció kapcsán sikerült elérnünk, hogy a műfüves egykori birkózócsarnok csak később kerüljön elbontásra, így a legkisebbek is megfelelő körülmények között készülhetnek a legnagyobb hidegben is. A következő télre pedig már állni fog az új műfüves csarnok a DVTK Edzőközpont területén, nagy hóesésben ott tudnak zökkenőmentesen készülni a fiatalok. Az új Diósgyőri Stadion építése a terveknek megfelelően folyik, nincs tudomásunk semmilyen csúszásról. Ennek megfelelően azok a tervek, melyek szerint 2018 tavaszán elfoglalhatjuk új otthonunkat teljesen reálisak, és ennek megfelelően tervezünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik