NB I

Conte, Ancelotti, Carrera… Marco Rossi!

Az International Business Times olasz kiadása a Honvéd trénerét is méltatta.

Rengeteg legendás olasz edzőt tudnánk felsorolni a futball múltjából, elég ha csak Arrigo Sacchira, Fabio Capellóra vagy Marcello Lippire gondolunk a nem is annyira távoli múltból.

Persze a maiak is méltó utódok lehetnek, a jelenlegi „eresztés” olyan neveket tartalmaz, akik Európa legnevesebb csapatainál dolgoznak. Az International Business Times olasz kiadása most össze is szedte azokat a trénereket egy listára, akik jelenleg élen állnak valamelyik európai bajnokságban, de hozzátettek egy negyedik meglepetést is – ő pedig ugyanúgy ismerős lehet számunkra.

Nem túl meglepő, hogy a cikk hosszasan taglalja a Chelsea-vel az angol bajnokságban toronymagasan, 9 ponttal vezető Antonio Contét, aki nyári érkezése óta teljesen megváltoztatta az előző idényben a BL-t el sem érő londoniak kilátásait.

A második Carlo Ancelotti, aki nem túl nagy meglepetésre vezeti a Bundesligát a Bayern Münchennel. Bár a Bayern szezonja nem kiemelkedő – a BL-csoportjukban sem végeztek az élen –, a bajnokságban a decemberi hajrában az élre álltak, ami persze alapelvárás is a címvédőtől.

Említésre méltó még Massimo Carrera is, aki a Szpartak Moszkva vezetőedzője és arra készül, hogy csapatát 2011-12 után ismét bajnoki címre vezesse. Innen már nem is lehetetlen, hiszen valamivel féltáv után ötpontos előnnyel rendelkezik a Zenit előtt.

Van azonban még egy olasz ember, aki egyelőre – ha holtversenyben is, de – első csapatával a bajnokságban. Ő nem más, mint Marco Rossi, a Budapest Honvéd trénere.

– Rossi 2011-ben vállalta el a munkát a Honvédnél, a Ferencvároshoz és Vasashoz képest kevésbé ismert budapesti csapatnál. Ugyanúgy 34 pontjuk van, mint a Videotonnak és a Vasasnak. Bár a papírforma riválisainak kedvez, Rossi egyelőre tartja a lépést a híresebb gárdákkal – fogalmaz a lap.

– Hogy a gyökerekhez is visszanyúljon, Rossi a támadóalakzatban Davide Lanzafamét is alkalmazza, ő a Juventus, a Bari, a Palermo, a Parma, a Brescia, a Catania, a Grosseto, a Perugia és a Novara gárdáinál is megfordult. A 30 éves korábbi U21-es válogatott csatárban nagyon bízik edzője. 11 meccs után 7 gólnál és 3 gólpassznál jár. Minden jót kívánunk Marco Rossi bajnoki címért való harcához! – teszik hozzá.

Olvasói sztorik