NB I

„A magyar játékosoknak nincs olyan profi mentalitásuk, hogy érvényesüljenek nyugati csapatokban”

Kenderesi István, a válogatott külföldi megfigyelője őszintén beszélt a magyar futball problémáiról.

Tizenöt évig volt a magyar válogatott külföldi játékosmegfigyelője Kenderesi István, aki az 1966-os veretlenül bajnok Vasas kapusaként később Belgiumban és Spanyolországban védett. Az egykori hálóőr és szakember a Digi Sport reggeli műsorában beszélt a hazai focihelyzetről.

– Manapság sokkal jobban profinak kell lenni, mint harminc-negyven évvel ezelőtt – kezdte Kenderesi István. – Nagy különbség külföldön, hogy minden egyes edzésen ott olyan a mentalitás, mint a meccsen, élet-halál kérdése. Tizenöt évet dolgoztam a válogatott mellett, láttam játékosokat jönni-menni. Több generációt is láttam felbukkanni, majd eltűnni a süllyesztőbe. Az igazság az, hogy ezeknek a játékosoknak még mindig nincs olyan profi mentalitásuk, amilyennek lenni kéne ahhoz, hogy egy nagyobb nyugati csapatban érvényesüljenek.

– Cristiano Ronaldo és Lionel Messi hétről-hétre a maximumot adják ki magukból, pedig ők a világ leggazdagabb sportolói, tehát a pénz már nem motiválja őket – folytatta a szakember. – Egy magyar futballista miért megy ki külföldre? A pénzért, és ha már ott van egy kicsivel több, akkor az már elég neki. Nem arra törekszik, hogy még többet, még jobbat nyújtson. Dzsudzsák Balázs sem futotta be azt a karriert, amit a tehetsége alapján kellett volna, és mondhatjuk, hogy a pénz miatt…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik