NB I

Merész álmok: Deutsch telt házat akar az MTK-stadionban

A fővárosi klub jelentősen csökkentette jegyárait a tavaszi idényre.

Deutsch Tamás, a klub elnöke szerdai sajtótájékoztatóján számolt be az akciókról, egyúttal bejelentette, hogy a jövőben a kék-fehérek hazai mérkőzéseire sem az MTK-, sem a vendégdrukkerek számára nem szükséges a szurkolói kártya a jegyvásárláshoz. Jelezte továbbá, hogy az MTK Budapest találkozóira a jövőben 6 helyett 12 éves korig ingyenesen lehet belépőt váltani.

Deutsch Tamás elmondta, az Új Hidegkuti Nándor Stadion A oldalára az eddigi 4900 forintról 2300 forintra csökken a belépők ára, míg a B oldalra 4900 forint helyett 1950 forintba kerülnek a teljes árú jegyek. Amint az MTI cikkében olvasható, a nyugdíjas, diák és MTK egyesületi tagok számára az eddigi 2450 forint helyett 1560 forintba kerül a belépés. A mozgássérültek 1000 forintért juthatnak be a stadionba, kísérőik pedig az ezt követő legolcsóbb kedvezményes áron, 1560 forintért. Olcsóbb lett a családi jegy is, a szülők 2900 forint helyett 1500, a gyermekek pedig 1000 forint helyett 500 forintért nézhetnek meg egy NB I-es bajnokit.

A vendégszurkolók jegye az MLSZ szabályzata alapján szintén csökken, hiszen az ellenfél drukkereinek mindig a legolcsóbb teljes árú jegyárat kell biztosítani, ami ebben az esetben 1950 forint – a korábbi 2450 helyett.

Deutsch Tamás megjegyezte, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban megrendezett eddigi három hazai bajnokin bíztató módon emelkedett a nézőszám: a Gyirmót ellen 1183, a Debrecen ellen 1657, míg az Újpest ellen 2584 néző volt. Jelezte, ennek ellenére egyáltalán nem elégedett a klubvezetés, amely a jövőben is azért fog dolgozni, hogy szezonról szezonra növekedjen a stadionba kilátogató szurkolók száma. Deutsch hozzátette, a cél továbbra is az, hogy 2020-ra az átlagnézőszám 4000 fős legyen az Új Hidegkuti Stadionban, ami azt jelentené, hogy a hazai szurkolók megtöltik a számukra kijelölt szektorokat.

Az MTK 19 fordulót követően az utolsó előtti, azaz kieső helyen áll az OTP Bank Ligában. Az együttes jövő szombaton a Budapest Honvédot látja vendégül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik