NB I

Vass Partikot választották az Istria-kupa legjobbjának

A Gyirmót tornagyőztesként térhetett haza, s a legjobb mezőnyjátékost is a győri csapat adta.

Az Istria Winter Cup 2017 téli kupa legjobb mezőnyjátékosának a Gyirmót FC Győr labdarúgóját, Vass Patrikot választották Horvátországban – olvasható a klub hivatalos honlapján. Tavaly ugyanezt a címet, Bori Gábor érdemelte ki, tehát a címvédésen túl ebben is sikerült duplázniuk a győrieknek.

– Természetesen örültem ennek az elismerésnek, mert minden kis siker erőt ad a folytatáshoz – kezdte értékelését Vass Patrik. – Nekem eddig jól sikerült a téli felkészülés, fizikálisan teljesen rendben vagyok és így elég jól is ment a játék a torna mérkőzésein. Szerencsére ugyanezt elmondhatom a csapatról is, mert mind az eredmény, mind pedig a játék szempontjából nagyon hasznos volt ez a téli torna. Meg is szeretném említeni, hogy a torna gólkirálya is gyirmóti játékos, Novák Csanád lett, aki három gólt szerzett.

Milyen felkészültségű és tudású csapatok ellen játszottak ezen a rendezvényen?

– Nagyon kemény és kellemetlen stílusú ellenfelekkel találkoztunk az Isztriai félszigeten. A játékerőt tekintve pedig, fokozatosan egyre jobb csapatok voltak az ellenfeleink. A döntőbeli ellenfelünk, a bosnyák NK Siroki Brijeg tehát már egy minden tekintetben erős, élvonalbeli csapat volt. Ezért is tartom fontosnak, hogy végül sikerült legyőznünk őket, mert ez a csapatunk mentális erejét mutatja. Jó volt tapasztalni, hogy ha a játékban még voltak is gondjaink, akarattal azt tudtuk ellensúlyozni.


A csapatépítés szempontjából is jól ki tudták használni a Horvátországban töltött időt?

– A télen sok új labdarúgó érkezett hozzánk, tehát fontos volt, hogy megismerkedjünk. Az edzőtáborozás pedig ebből a szempontból is sikeres volt. Egyértelműen erősítést jelentenek a számunkra a most igazolt játékosok. Olyan erős bajnokságokban is szerepeltek, mint például a lengyel élvonal, tehát bízhatunk abban, hogy velük jobbak leszünk. Abban azonban nekünk régieknek kell segítenünk, hogy gyorsan beilleszkedjenek, és így valóban azt nyújtsák, amire képesek.

Az érkezésükkel komoly versenyhelyzet alakult ki a csapatba kerülésért. Érezhető ez most a Gyirmót FC Győr játékos keretében?
– Minden posztra van most két, sőt akár három labdarúgónk is és ez valóban éles versenyhelyzet. Ez azonban egyértelműen jót fog tenni nekünk, mert mindenkiből kikényszeríti, hogy maximális teljesítményt produkáljon. Harcosabbnak látom most a csapatunkat és ezt tovább fogja erősíteni, hogy nagyon meg kell küzdenünk egymással is a csapatba kerülésért. Ennek azonban így is kell lennie, mert tulajdonképpen élet-halál küzdelem vár ránk már a bajnoki rajton.

Azonban rendszeresen játszott az előkészületi mérkőzéseken…
– Nagyon szeretnék ott lenni a csapatban a kupamérkőzésen és a bajnoki rajton. Úgy készülök, hogy valamelyik szélen számításba is vegyenek. Említettem, hogy fizikálisan már minden rendben, a játékom minőségén pedig a még hátralévő időben szeretnék javítani. Január óta arra készülök, hogy a teljesítményemmel segítsek az élvonalban maradni a csapattal. Engem személy szerint nagyon bosszant, hogy leírnak minket és biztos kiesőként kezelnek. Az igaz, hogy pontok tekintetében hátrányban vagyunk és, hogy néhány mérkőzésünk nem úgy sikerült, ahogy tervezetük, de még számolni kell velünk, a Gyirmót FC Győr csapatával.

Olvasói sztorik