NB I

NB I: Szivics bátrabb játékot kér Mezőkövesden

Edzője szerint leginkább támadásépítésben kell fejlődnie a borsodi együttesnek.

A Mezőkövesd Zsóry FC a tavaszi szezon főpróbáján 3-0-ra legyőzte a kassai Lokomotiva együttesét, felkészülési mérkőzésen. A lefújás után Tomiszlav Szivics vezetőedző elégedetten értékelt.

– Remek meccset játszottunk, a kassaiak jó partnerek voltak. Látszott, hogy egy kicsit még tompák vagyunk, de a felkészülésnek ebben a szakaszában ez természetes. Voltak biztató dolgaink, és olyanok is, amin még javítanunk kell. A három szép gólunkon kívül négy-öt ziccert alakítottunk ki. Az jó, hogy a kapu elé kerültünk, és ha majd frissek leszünk, akkor jönnek a további találatok is. Ami a hibákat illeti, főleg az előrejátékban kell fejlődnünk. Azt el kell kerülnünk, hogy amikor építkezünk, akkor ne menjen hátra a labda, ehhez bátrabb passzolgatást kérek majd a fiúktól. Dolgozunk tovább, következik a Magyar Kupa-meccsünk, így fel kell vennünk a bajnoki ritmust – idézi Szivics szavait a Borsod Online.

A tréner úgy fogalmazott, nagy vonalakban összeállít már a kezdőcsapatuk, de két hetük még van a bajnokság folytatásáig, vagyis a helyzet változhat.

A mester határozottan leszögezte, már nem vár senkit, vagyis az érkezőoldal megtelt, a távozók rovatában azonban más a helyzet. A kassaiak elleni jegyzőkönyvbe például beírták Milutinovicot is. Róla már a múlt héten kiderült, hogy létszám fölötti, azaz Mezőkövesden nincs rá szükség és ez nem változott meg, vagyis menni fog.

A barátságos nemzetközi meccset nézők közül Diallo eltiltása miatt civilben álldogált a kispad mellett, Hegedűs D. operációja, Sós B. és Szeles pedig sérülése miatt pedig a klubház ablakából figyelte a pályán történteket.

A lefújás után Tállai András klubelnök is megfogalmazta véleményét:

– Fölényben voltunk, látványos gólokat szereztünk és helyenként a mezőnyben is ügyesek voltunk. Remélem, hogy a folytatás is ugyanilyen jól sikerül majd nekünk – nyilatkozta a NAV-elnök.

Olvasói sztorik