NB I

Botka a Honvéd elleni kupapárharcról: természetesen továbbjutunk

A Fradi téli igazolása ugyanúgy készül a volt társak ellen, mint bármely más összecsapásra.

A tíznapos valenciai edzőtábort két vereséggel és egy döntetlennel zárta a Ferencváros, majd a hazatérést követően a szlovák Tatran Presov ellen már sikerült nyerniük. A zöldek télen igazolt hátvédje, Botka Endre a Fradi applikáción mesélt a spanyolországi túráról, valamint az excsapata elleni közeledő Magyar Kupa-találkozóról is.

– Ilyen edzések után, biztos vagyok benne, hogy a bajnokság közben remek állapotban leszünk. A spanyol túra végén már lehetett látni, hogy csapatként is kezdünk összeérni és pozitív irányba alakul a játékunk – kezdte a Budapest Honvédtól érkező védő. – Egyéni célom, hogy folyamatosan kezdő legyek a csapatban, meghatározó játékossá váljak a Ferencvárosban. Ezek után természetesen a válogatott felé is vannak terveim. Nagyon régóta szeretnék folyamatosan kezdő lenni a nemzeti tizenegynél. Jó lenne a Fradival bajnokságot nyerni és remélem sikerül elhódítani a Magyar Kupát is.

Február 11-én volt csapata, a Budapest Honvéd ellen vívja az első tétmeccsét Botka Fradi-mezben, kitért arra is, milyen lesz a régi társak ellen pályára lépni.

– Nem hiszem, hogy bármi baj lenne ezzel. Próbálom felfogni hasonlóan, mint a többi meccset és ugyanúgy készülök, ahogy bármelyik másik csapat ellen – válaszolta a focista.

És hogy továbbjut-e a Fradi a kupából? – Természetesen! Bizakodóan várom a mérkőzést, bízom benne, hogy nem lesz semmi gond – zárta a 22 éves játékos.

Olvasói sztorik