NB I

Kétgólos DVSC-győzelem az Aarhus ellen

Holman és az új igazolás Feltscher lőtte a gólokat.

Atlantic Cup

DVSC – Aarhus 2-0 (2-0)
Bela Vista Stadion.
DVSC: Danilovics (Verpecz, 46.) – Jovanovic (Kóródi, 70.), Szatmári (Szilvási, 70.) Brkovics, Barna – Feltscher (Ferenczi, 70.) Tőzsér, Szekulics, Ventur (Könyves, 83.) – Holman (Osváth, 52.) – Handzic (Takács, 70.).
Aarhus: Steffen – Thogersen, Khodzhaniazov (Sverisson, 84.), Christensen, Buur – Stage (Gribenco, 73.) – Petersen, Olsen, Bjarnason, Junker (Lunding, 71.) – Zacho (Kaastrup, 73.).
Gólszerzők: Holman (36.), Feltscher (44.).

Tovább folytatódott az NB I-es Debrecen számára az Atlantic Cup, ezúttal az ötszörös dán bajnok, az Aarhus GF ellen. A rangos torna első találkozóján 1-0-s vereséget szenvedtek a Djurgardenstől, ám jelenlegi ellenfelük sem tudom győzni, ők a Rijekától kaptak ki 3-0-ra. A találkozót, csakúgy mint a Djurgardens ellen, ezúttal is a Bela Vista Stadionban rendezték – írja a klubhonlap.

Leonel Pontes két új igazolásnak, Frank Feltschernek és Haris Handzicnak is a kezdőcsapatban szavazott bizalmat, azonban nem számíthatott Justin Mengolóra, aki a kupa első összecsapásának bemelegítése közben sérült meg.

Az időjárás nem volt kegyes a csapatokhoz, nagy esőben indult kilencvenperces útjára a labda, de szerencsére nem esett sokáig. A 7. percben Holman indította tökéletes ütemben Venturát a bal szélen, a fiatal játékos közelről lőtt, de nem talált kaput. Néhány minutummal később egy szabadrúgás utáni kavarodás után Szatmári próbálkozott 10 méterről, a játékszer a kapu mellett hagyta el a játékteret. A 29. percben egy gyors kontrát vitt végig az ellenfél, amelynek végén egy jobb szélről érkező beadást lőtt mellé Zacho. A 36. percben aztán megszerezte a vezetést a Loki! Tőzsér kiváló ütemben indította Holmant, aki egészen a kapuig menetelt a labdával, majd kilőtte a hosszú alsót. Szűk tíz perccel később megduplázta előnyét a DVSC: Holman harcosan szerzett labdát középen, majd passzolt Feltschernek, aki gyönyörűen lőtt a bal alsó sarokba.

A szünetben a kapuban cserélt Leonel Pontes, Braniszlav Danilovicsot Verpecz István váltotta, majd nem sokkal később Holman helyett Osváth érkezett. Az 56. percben az ellenfél előtt is adódott egy nagy lehetőség, Petersen lövését védte Verpecz, a kipattanót pedig fölé lőtte a dánok csatára. Az 59. minutumban újabb dán lehetőség, Olsen 11 méterről nem talált kaput. Négyes csere a Lokinál a 70. percben, Handzic, Feltscher, Szatmári és Jovanovic hagyta el a pályát, Szilvási, Takács, Ferenczi és Kóródi érkezett. A 73. percben Ventura lőtt ballal 20 méterről, a kapus fogta a labdát. A 81. minutumban Ludingot ugratták ki a társak, Verpecz azonban védett.

Ezzel a győzelemmel a csoport második helyét szerezte meg a Debrecen, amellyel eldőlt, hogy a másik csoport második helyezettjével, a Shahtar Donyeck együttesével játszanak az Atlantic Cup harmadik helyéért. A találkozót február 7-én rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik