NB I

A Vasas nem bírt a cseh riválissal

Ádám Martin büntetőjéből a hazaiak még szépítettek, de a második félidőben csak a Mladá talált gólokat.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Vasas FC – FK Mladá Boleslav 1-3 (1-1)
Lipót
Vasas: Nagy – Burmeister (Ferenczi, 77.), Korcsmár, Risztevszki – Murka, James, Berecz, Hangya – Ádám, Saglik, Gaál (Király, 68.). Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerzők: Ádám M. (40. – büntetőből), illetve Prikryl (23.), Takács (60.), Golgol (62.)

A Lipóton edzőtáborozó Vasas péntek kora délután a cseh élvonalbeli FK Mladá Boleslav játékosaival csapott össze. A vezetést a csehek szerezték meg a 23. percben egy baloldali megindulás és beadás után. A fővárosiak kapusa, Nagy beleérése után a kapufáról pattant be a labda, 0-1. A Vasas a 40. percben Ádám Martin góljával tudott egalizálni, a gólerős fiatal büntetőből volt eredményes – a tizenegyest Saglik harcolta ki (1-1). A szünetben így döntetlenre álltak a felek.

Az első óra végén másodszor is megszerezte a vezetést a Mladá, egy jobboldali szöglet után Takács fejelt a Vasas kapujába (1-2), majd nagyon hamar megduplázta előnyét a vendég együttes. A középkezdést követő megindulásból újfent gólt szereztek a csehek, a gólszerzők közé a frissen becserélt Golgol iratkozott fel, 1-3. A hajrát hiába uralta a magyar együttes, az eredmény már nem változott, így a tizenhat csapatos cseh élvonal pillanatnyi ötödikje 3-1-es győzelmet aratott Oenning mester tanítványai felett – tudósított az angyalföldiek honlapja.

Olvasói sztorik