NB I

Vida Máté gyakorlatilag maga döntött úgy, hogy marad a Vasasban

Makacs sérülés hátráltatja a Magyar Kupa-győzelemben bizakodó angyalföldi reménységet.

Az elmúlt hetekben nem számíthatott Vida Máté játékára a Vasas, az ősszel bombaformát mutató fiatal középpályás sérülés miatt nem lépett pályára a klub felkészülési mérkőzésein, valamint a lipóti edzőtáborba sem tartott a csapattal. A 21 éves, háromszoros válogatott játékos nehezen, de maximális türelemmel kezeli a kialakult helyzetet.

– Nem váratlanul jelentkezett a térdproblémám, hiszen már az őszi szezon során éreztem, hogy nem teljesen tökéletes a lábam – meséli a fiatal középpályás. Az év végére megerősödtek a fájdalmaim, mondhatjuk, kiújult a sérülés. Nincs törés vagy szakadás sem, hanem gyulladás van a térdemben, ezért nehéz rá gyors gyógymódot találni. Bízom abban, hogy hamarosan visszatérhetek a pályára, hiszen egyelőre nem készülhetek a társakkal, ezért nem játszottam a januári edzőmérkőzéseken sem. A helyzetet nem viselem könnyen, hiszen korábban még sohasem voltam sérült, miközben nagyon szeretnék már a csapattal készülni. Stabilizációs, mobilizációs és láberősítő gyakorlatokat végezhetek, emellett bízom abban, hogy a gyulladáscsökkentő is segít a gyógyulásban. Ami a visszatérést illeti: jóslatokba az orvosaim sem mernek bocsátkozni, hiszen épp a gyulladás miatt makacs a sérülés. A Magyar Kupában a Doroggal találkozunk február tizenegyedikén, ez kicsit még korainak tűnik a visszatéréshez, de a tavaszi bajnoki rajtra szeretnék újra jó formába lendülni.

– Parádés félszezont zártak ősszel a Vasassal, jelenleg harmadikak a tabellán, de csak gyengébb gólkülönbségük miatt csúsztak le az első helyről. Csalódott lenne, ha ilyen remek kezdés után szezon végén lemaradnának az érmes helyek valamelyikéről?

– Célunk a Vasassal egyértelmű: szeretnénk megtartani jelenlegi pozíciónkat, vagy még előrébb lépni a tabellán. Természetesen jó lenne a dobogón végezni, hiszen remek ősz van mögöttünk, mindenki látja a csapat erejét, és tudjuk, mire vagyunk képesek, így meccsről meccsre lehetnek egyre komolyabb céljaink. Ugyanakkor, személy szerint akkor sem lennék boldogtalan, ha a Magyar Kupát megnyernénk, a bajnokságban pedig a negyedik helyen végeznénk.

– Magasra tette a lécet, hiszen húsz évesen alapember lett az ősz meglepetéscsapatában, illetve a válogatottban is rendre számol önnel a szövetségi kapitány. Nyomásként vagy éppenséggel motivációként tekint az újabb kihívásokra és az egyre csak növekvő elvárásokra?

– Most az az elsődleges célom, hogy minél előbb egészséges legyek végre, szeretnék újra százszázalékos formába lendülni, de tudom, türelmesnek kell lennem. Motivál, hogy magam mögött tudjam a térdsérülést, tényleg úgy érzem, hogy sok mindenre lennék képes, hiszen úgy futottam ősszel jó szezont, hogy nem voltam tökéletes állapotban. Ha végre felépülök, és jól szerepelek ismét a Vasas színeiben, biztos nem marad el a válogatott meghívó sem, célom, hogy bizonyítsak Bernd Storck kapitánynak is. Tudom, a szurkolók is meccsről meccsre többet várnak tőlem, hiszen tényleg nem ment rosszul a játék ősszel, de a hirtelen jött sikerektől nem szálltam el, jól kezelem az ilyen helyzeteket, sohasem érdekelt a nagy felhajtás. Megmaradtam annak az egyszerű soltvadkerti srácnak, aki nyolc éve voltam, a hozzáállásomon nem is szeretnék változtatni.

– Már télen felmerült, hogy távozhat az angyalföldi klubtól, ám jól látható, hogy a Vasas minden értékéhez maximálisan ragaszkodik, így ön is maradt a klubnál, sőt,2019 nyaráig szerződést hosszabbított. Volt realitása már a januári klubváltásnak?
– Egyáltalán nem vagyok csalódott amiatt, hogy tavasszal is a Vasas sikeréért tehetek meg mindent a pályán. Gyakorlatilag az én döntésem volt, hogy maradtam a klubnál, örülök, hogy továbbra is az angyalföldieket erősíthetem. Ha később jön majd értem konkrét ajánlat külföldről, akkor számba vesszük a lehetőségeket – nincs olyan liga, amelyiket jobban favorizálnám a másiknál, ugyanakkor még két és fél évig szerződés köt a klubomhoz. Ha futunk egy újabb nagyon jó félszezont a Vasassal, és sikerül szezon végén is előkelő helyen végeznünk, akkor szerintem felesleges lenne külföldi lehetőségen gondolkozni. Hosszú évek óta erősítem a Vasast, boldog vagyok, hogy megtaláltam a számításaimat a klubnál és nem kellett klubot váltanom, hiszen a társaság kiváló, a klub pedig eredményes – nyilatkozta Vida Máté.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik