NB I

Gólzáport rendezett a Villarreal ellen a DVTK

Novothny duplázott a spanyol csapat fiataljai ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Villarreal CF (spanyol) – DVTK 2-6 (1-2)
Oropesa del Mar
DVTK: Bukrán – Eperjesi (Mahalek, 73.), Lipták, Karan, Oláh B. (Nemes M., 18.) – Busai (Dausvili, 58.), Elek (Kitl, 73.) – Vela, Nono (Szabó I B., 75.), Ugrai (Makrai, 68.) – Novothny (Szarka, 68.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Gólszerzők: Davide (22.), Simon (80.), illetve Ugrai (30.), Nono (45.), Novothny (51., 62.), Szarka (74.), Mahalek (89.)

Kedden 11 órától az utolsó spanyolországi felkészülési mérkőzésen a Villarreal ellen játszott a DVTK. A találkozón a kisebb sérülés miatt pihenő Fülöp István, és a találkozó előtt különedzésen részt vevő Rados Ivan játékéra nem számíthatott Horváth Ferenc. A Villareal egy fiatal csapattal érkezett a találkozóra – tudósít a diósgyőriek oldala.

A találkozó elején megsérült Oláh, ezért helyére a 18. percben Nemes Milán érkezett. A spanyolok a 22. percben szerezték meg a vezetést: Davide középről, 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 1-0, ám az első fél óra végén egyenlíteni tudott a DVTK. Busai beadását Ugrai Roland jobbról, 13 méterről a kapuba vágta úgy, hogy egy védőt is érintett a labda, 1-1. A szünet előtt aztán a vezetést is megszerezte a magyar együttes: a ráadásban Nono Villar végezhetett el szabadrúgást 18 méterre a kaputól, és a bal felső sarokba tekert, 1-2.

A fordulás után tovább növelte előnyét a Villarreal: az 51. percben Novothny Soma kapott kiváló labdát a 16-oson, majd balról, éles szögből a léc alá lőtt, 1-3. Bő tíz perccel később a fiatal csatár mér két gólnál járt: Eperjesi hosszú bedobását Novothny Soma a kapust megelőzve belsőzte közelről a hálóba, 1-4. Csereként lépett pályára Szarka Ákos, aki hamar góllal tette le névjegyét. A 74. percben Nono jobb oldali szöglete után középen Szarka emelkedett a legmagasabbra és a hosszú alsó sarokba fejelt, 1-5. A hajrában azt szépítettek a spanyolok: rgy bal oldali beadásra Simon robbant be, belebökött a labdába, ami a hosszú sarokban landolt, ezzel 2-5-re módosult az eredmény a 80. percben. A 89. percben a csereként beállt Mahalek állította be a végeredményt, miután Kitl beadását fejelte a kapuba, 2-6 – tudósított a DVTK hivatalos oldala.

Olvasói sztorik