NB I

U-válogatott játékos írt alá Gyirmóton

Tamás Krisztián is érkezett.

Tamás Krisztiánnal, a magyar utánpótlás-válogatott bal oldali játékosával is szerződést kötött a Gyirmót FC Győr. A 21 éves, védőként és középpályásként is bevethető játékossal, másfél éves szerződést kötött a klub – írja a hivatalos honlap.

Tamás Krisztián Budapesten született, és az Újpest FC-ben nevelkedett, majd onnan 2009-ben került át az Illés Akadémiára. Szombathelyen három évet töltött, majd 2011-ben egy próbajáték után felvették az AC Milan labdarúgó akadémiájára. Az olasz sztárcsapat utánpótlásában pallérozódott újabb három évig, amikor 2014 nyarán a Milan kölcsönadta az AS Varese csapatának. Az olasz másodosztályban négy bajnoki mérkőzésen szerepelt, de 2015 januárjában már a patinás cseh Slavia Prahában futballozott tovább. Tamás Krisztián, továbbra is a Milan kölcsönjátékosaként, 11 bajnoki találkozón szerepelt a cseh élvonalban.

A 2015–16-os idényt azonban már ismét az olasz Serie B-ben kezdte. A Spezia Calcio végleg megvásárolta játékjogát, ahol újabb öt olasz másodosztályú bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

Tamás Krisztián játszott a 2014-es magyarországi U19-es Európa-bajnokságon és az új-zélandi U20-as világbajnokságon is. A magyar korosztályos válogatottakban összesen 21 alkalommal szerepelt, ezeken a találkozókon öt gólt is rúgott.

A játékos már csatlakozott az Isztria félszigeten edzőtáborozó csapathoz.

Olvasói sztorik