NB I

Szivics a feltételezett bundameccsről: le akarta küldeni a pályáról a csapatát

Kétes eredmény született a Kolozsvár ellen. Hárman távozhatnak, egy érkező még várható.

Kedden késő délután tartotta az edzőtábor utáni első gyakorlást Tomiszlav Szivics vezetőedző. Mint mondta, Cipruson nagyon jó körülmények közt dolgoztak, minden tökéletes volt – számolt be a Mezőkövesd Zsóry hivatalos honlapja.

A szakember kitért a három felkészülési mérkőzésre is. Elmondta, az első meccs cirkusz volt (hasonlóra gondolhatott a vezetőedző), érdekes dolgok történtek a pályán, abban a pillanatban le akartak vonulni, amikor látszott, nem tiszták a dolgok.

– Telefonáltunk az elnöknek, aki azt mondta, bármi történik, maradjunk a pályán, s ezt a kérést tiszteletben tartottuk. Négy-egy lett az eredmény a Kolozsvárnak, messze fölényesebb siker, mint amit a játék mutatott. Jó meccset játszottunk egy erős ellenféllel. A második mérkőzésünk volt a legjobb, a harmadik előtt pedig kemény programot csináltunk, két edzés előzte meg, nem frissítettünk a meccsre. Itt is akadt öt-hat ziccerünk. Fölfelé tart a csapat játéka, más a rendszer, mások a kérések, amit a játékosok lassan elfogadnak. Szép focit fogunk játszani, remélem sikeresen és eredményesen – ígérte a vezetőedző.

– Várható mozgás a keretben, hiszen változtatunk a játékstílusunkon. Van olyan, akinek ez nem fekszik, sokkal fairebb, hogy megmondjuk neki és talál klubot, ahol rá lesz szükség. Várható egy minőségi játékos érkezése, amivel teljesen elégedett lennék. Az eddigi három érkező mindegyike az, mindent megteszünk, a negyedik is az legyen. Komoly erősítés lenne és tavasszal folytathatjuk vele a sikeres szereplést. Egy szlovák védekező középpályásról van szó, aki évekig játszott Csehországban, az első osztályban szerepel, rendszeresen lehetőséget kap, versenyző típus. Várhatóan lesz három távozónk is, Patrick Mevoungou, Fröhlich Roland és Mihailo Milutinovic – tette hozzá Tomiszlav Szivics.

Olvasói sztorik