NB I

Kanta és Torghelle góljaival nyert az MTK

Torghelle Sándort a 15. percben majdnem kiállította a játékvezető.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
FK Aktöbe – MTK Budapest 0-2 (0-0)
Belek (Törökország)
MTK: Petkovics – Baki, Poór, Vass, Vadnai – Katona (Borbély, 76.) – Vogyicska (Korozmán, 76.), Kanta – Kolomoec, Torghelle, Ramos (Hrepka, 76.). Vezetőedző: Tamási Zsolt.
Gólszerzők: Kanta (50.), Torghelle (60.)

A Törökországban edzőtáborozó MTK Budapest kedd délelőtt magyar idő szerint 9 órától a kazah FK Aktöbe játékosaival vívott felkészülési mérkőzést. Tamási Zsolt a következő kezdő tizenegynek szavazott bizalmat az élvonalbeli együttes ellen: Petkovics – Baki, Poór, Vass, Vadnai – Katona – Vogyicska, Kanta – Kolomoec, Torghelle, Ramos.

A találkozó 15. percében kis híján kiállította Torghellét a játékvezető. A csatár elkésett a becsúszással, a kazah játékos elesett, és a spori piros lapot mutatott fel az MTK Budapest támadójának. Mindenki megállt, a megrökönyödés lett úrrá a magyar játékosokon, amikor a bíró elnézést kért, eltette a pirosat, és előhúzta a sárgát. A játékos így maradhatott a pályán.
A 17. percben Kanta indította Ramost, aki Torghellével kényszerítőzött, majd az ötös sarkáról a hosszú alsó mellé lőtt. A labdát még Vogyicska próbálta befutni, de már nem érhette el. Negyedóra elteltével átvette a játék irányítását a magyar csapat, ám
egy félidőnyi játék után gól nélküli döntetlenre álltak a felek. Az MTK többet birtokolta a labdát, de a játékosok picit siettettek a befejezéseket, így nem sikerült gólt szerezni – tudósított a főváriak oldala.

Az 50. percben megtört a gólcsend: Vadnai bedobása Kolomoechez került, aki Torghelléhez továbbított, a csatár lőtt, de a labda kipattant, ám pont Kanta elé, aki jobb belsővel kilőtte a hosszú sarkot, 0-1. Pár perccel később érvénytelen gólt is szerzett az MTK. Kanta jobb oldali beadása érte Torghelle fejét, de végül Ramos bólintott a kapuba, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. Az első óra végéhez érve már két gólt volt a magyar csapat előnye: Kanta szögletét Ramos „felhőfejessel” küldte kapura, ám a kazah védők hárítani tudtak, de a lecsorgó labdát Torghelle a hálóba kotorta, 0-2. A folytatásban az eredmény már nem változott, így megnyerte első, törökországi felkészülési mérkőzését az MTK Budapest – számolt be a klub oldala.

Olvasói sztorik