NB I

Portugál amatőr csapatot vert a DVSC

Takács T. és Chuka colt eredményes a győztes csapatban. Portugál játékost tesztelt Pontes.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Vasco Gama da Vidigueira (portugál) – Debrecen 1-2 (1-2)
Penina (Portugália)
DVSC: Verpecz – Jovanovic, Mészáros, Brkovics, Ferenczi – Könyves, Tőzsér, Filip, Mengolo – Holman – Chuka. Vezetőedző: Leonel Pontes
Gólszerzők: ? (16.), illetve Chuka (15.), Takács (38.)

A Portugáliában edzőtáborozó Debrecen kedd kora délután a helyi Vasco Gama da Vidigueira ellen vívott nem hivatalos edzőmeccset. A találkozón két különböző összeállításban játszott a Loki, a kezdőcsapat így nézett ki: Verpecz – Jovanovic, Mészáros, Brkovics, Ferenczi – Könyves, Tőzsér, Filip, Mengolo – Holman – Chuka. Az első negyed óra végén a debreceniek meg is szerezték a vezetést az amatőr ellenfél ellen: Könyves jobb oldali beadása után a középen berobbanó Chuka öt méterről lőtt a bal alsóba, 1-0. A középkezdés után, a debreceni védők figyelmetlenségét kihasználva szinte rögtön egyenlített az ellenfél, 1-1.
Harmincöt perc után teljes sort cserélt Leonel Pontes, a Loki így folytatta, Verpecz maradt csak a kapuban: Nagy Z., Szilvási, Szatmári – Nagy K., Osváth – Szekulics, Barna, Ventura – Bíró, Takács. Joao Ventura egy helyi játékos, a portugál harmadosztályban játszik, Leonel Pontes megfigyeli.

A 38. percben újfent megszerezte a vezetést a magyar együttes: egy kapu előtti kavarodás után az ellenfél kapusa védett, a kipattanót azonban Takács gólra váltotta, így szünetben 2-1-re vezetett a DVSC.

Egy kis szünetet követően ugyanaz a csapat futott ki a pályára, amely abbahagyta az első félidőt, a mai edzőmérkőzésen tehát a debreceni a keret egyik része 30, a másik része 60 percet játszott. A második játékrész elejét megnyomta a Debrecen, folyamatosan támadott a Pontes-csapat, helyzetek akadtak is szép számmal, ám újabb gól már nem esett a találkozón. A Loki Chuka és Takács Tamás góljával 2-1-es győzelmet aratott a Vasco Gama da Vidigueira ellen – tudósított a klub oldala.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik