NB I

Az örökifjú Ferenczi tavasszal is beszáll, ha kell

A Vasas csatára a legutóbbi edzőmeccsen is pályán volt, bár továbbra is erőnléti edző. Azt mondja, ha az első három forduló jól sikerül, meglehet a dobogó.

A Lipóton edzőtáborozó Vasas legutóbbi edzőmeccsén, a Pénzügyőr ellen ismét ott volt a csatársorban Ferenczi István. Az ősz egyik legemlékezetesebb angyalföldi pillanatát produkáló, visszavonulni “képtelen” támadó a Rangadó érdeklődésére elmondta, ha nem is borítékolható, hogy megint összejön egy olyan pazar beugrás, mint a Ferencváros ellen két góllal végződő nagyjelenet, azért ha kell, tavasszal is segít a csapatnak.
– A csatársorban vannak hiányzóink, ezért szívesen vállaltam a játékot, mivel továbbra is edzésben vagyok, nem okozott problémát számomra – mondta a negyvenedik évében járó Ferenczi – Persze elsősorban edző vagyok, de nem álltam le a futballal sem.

– Tudatosan készülök így, a labdás edzéseket végigcsináltam, rendszerint ott vagyok a srácokkal a pályán. Mindig is szeretek edzeni, játszani pedig a mai napig szeretek, ezért ha szükség van rám, beállok – tette hozzá Ferenczi, aki nem is aprózza el, hiszen eddig mindhárom győztes edzőmeccsen pályára lépett, a Csepel ellen két gólt is szerzett.

Természetesen nem csak saját formájáról érdeklődtünk, a Vasas tavaszi esélyeivel kapcsolatban is megkérdeztük a játékos-edzőt. Ferenczi szerint a piros-kékek a hátralévő fordulóban is ugyanolyan egységes csapatként játszanak majd, mint az ősszel.

– Nem gyengültünk meg, sőt, Gaál Bálint érkezése erősítés, ezért optimista vagyok. Ugyanazt a játékot fogjuk játszani, a felkészülésünk is zökkenőmentes volt eddig. Igaz, hogy sokkal hidegebb ez a tél, mint a korábbiak, de nem érzem hátránynak, hogy nem utaztunk külföldre. Volt egy lehetőség, de az addigra már eltervezett menetrenden nem akart változtatni a vezetőség, itthon is jó körülmények között edzhetünk – véli az örökifjú csatár, aki a Videoton és Honvéd mögött azonos pontszámmal 3. helyen álló Vasas bajnoki esélyeiről végül ennyit mondott:

– Ha jól jövünk ki a rajtból tavasszal, minden lehetséges. Nem foglalkoztunk sokat a jövővel eddig, de lassan ki lehet mondani: ha az első három forduló úgy sikerül, ahogy szeretnénk, összejöhet a dobogó a bajnokság végén. Ami óriási eredmény lenne.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik