NB I

Emberhátrányban is gálázva verte bosnyák ellenfelét a Gyirmót

Urbányi István NB I-es együttese a horvátországi Istria Winter Cupon játszott.
Gyirmót FC Győr–NK GOSK Gabela (bosnyák) 5-0 (2-0)
Istria Winter Cup felkészülési torna, B csoport, 1. forduló.
Gyirmót FC Győr: Sebők – Kolcak, Bojovic, Radlejic – Achim, Kiss M., Bori, Vass – Tancsik, Bebeto, Simon. Játszottak még: Novák, Paku, Présinger, Csiki, Madarász, Veres, Tamás K. Vezetőedző: Urbányi István.
NK GOSK Gabela: Susac – Colic, Petric, Dalmatin, Eriez – Odak, Ankovic, Misic, Mekic – Jelavic, Dodik.
Gólszerzők: Vass, Bebeto, Novák (11-esből), Csiki, Madarász.

A Gyirmót FC Győr a horvátországi Istria Winter Cupon játszott ma, és első meccsén 5-0-ra győzte le a bosnyák NK GOSK Gabela csapatát.

A klubhonlap tudósítása szerint a 11. percben a bal oldalról Bori ívelt előre egy labdát, amit Radeljic a hosszú oldalon visszafejelt Bebetónak. Az utóbbi keresztbe adott, és a hosszú oldalon érkező Vass Patrik kapásból a bal alsó sarokba lőtt, 1-0.

A 35. percben Simon András ugratta ki a bal oldalon Bebetót, aki lehagyta a védőket, és a kifutó kapus mellett higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt, 2-0. Ez volt a félidő, ám a szünet előtt Borit még kiállították.

Az 50. percben az emberhátrány ellenére nőtt az előny. Tancsik ugratta ki a jobb oldalon Novákot, aki egy védővel a hátán befordult, a védők pedig buktatták a tizenhatoson belül. A büntetőt a sértett Novák Csanád magabiztosan értékesítette, 3-0.

Csereként ezután pályára lépett az olasz Milanban is megforduló Tamás Krisztián, akinek még nem dőlt el a sorsa. A 84. percben éppen ő cselezett a bal oldalon, majd középre passzolt Veres Szilárdnak. Veres egyből továbbította a labdát az érkező Csiki elé, aki 20 méterről a bal felső sarokba bombázott, 4-0.

A végeredmény a 86. percben alakult ki: Radeljic átadása után Madarászz Márk rúgta a Gyirmót FC Győr ötödik gólját, 5-0. A magyar csapat az Istria Winter Cup B csoportjának 2. fordulójában holnap 15 órakor a horvát NK Novigrad ellen játszik.

Olvasói sztorik