NB I

Doll: tudjuk, mit csináltunk rosszul

A Ferencváros edzője szerint jól halad a felkészülés, és egységes csapat vághat neki a tavaszi szezonnak.

A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll 2005-ben Valenciában szerezte meg edzői karrierje első trófeáját. A Hamburg trénereként az 1-0-s hazai siker után idegenben 0-0-s döntetlenre és Intertotó-kupa-győzelemre vezette csapatát. Tizenegy és fél évvel később ismét Valencia a helyszín, ezúttal azonban még csak az első lépéseket teszi meg jelenlegi együttese, a Ferencváros, hogy néhány hónap múlva újabb trófeákkal bővülhessen mind Doll, mind a Fradi gyűjteménye.

– Azt gondolom, hogy eddig ez egy nagyszerű edzőtábor volt. Nagyon fontos volt, hogy Gera Zoltánt leszámítva minden játékosunk itt lehetett. Zolit pedig már nem kell beintegrálni a csapatba, automatikusan tudja a feladatát, úgyhogy nem olyan nagy gond, ha egy bő hétig nem lehet az együttessel. A többiek mind itt voltak, jól megismerhettük egymást az új játékosokkal is. Jó körülmények között készülhetünk Valenciában, rengeteg játékelemen tudtunk dolgozni, úgyhogy nagyon fontos nyolc-kilenc nap után vagyunk – mondta a klub honlapjának adott interjújában.

Hét játékos csatlakozott a Fradi keretéhez a téli átigazolási időszakban, az ő beilleszkedésükről is beszélt.

– Szerintem a Fradinál ez nagyon könnyen megy. Nagyszerű karakterek vannak a csapatban, így az újaknak viszonylag egyszerű feladatuk van, amikor be kell szokniuk az együttesbe. Jó látni, ahogy az érkezők összebarátkoznak a régebb óta a csapatban játszókkal. Erre a jó csapatszellemre alapozva pedig sokra lehetünk képesek.

– Az újak nagyszerű játékosok egytől egyig. Holczer Ádám tapasztalt kapus, aki ősszel rendszeresen és jó színvonalon védett. Botka Endre érkezésével jó konkurenciaharc alakult ki a jobbhátvéd pozíciójában, ami mind Endrére, mind Emir Dilaverre motiváló hatással lehet. Ramírez távozása miatt fontos volt, hogy érkezzen egy balhátvéd: Janek Sternberg nagyon ígéretes, fiatal labdarúgó, erősségünk lesz. Julian Koch tapasztalt játékos, aki védekező középpályásként és középhátvédként is bevethető. Bognár István és Kleinheisler László érkezésével a középpályán mindenképpen erősödtünk, több lett a taktikai variáció, és a második hullámból érkező lövéseikkel még veszélyesebbek lehetünk az ellenfél kapujára. Amadou Moutari nagyon gyors labdarúgó, jól cselez, és a Liberec ellen láthattuk azt is, milyen remekül lő.

Elmondta, az edzőmeccseken mutatott produkció az jelzi, hogy a szurkolók erős Ferencvárost láthatnak a tavaszi szezonban.

– Ha mindenki egészséges marad, és Gera Zoli is csatlakozik az együtteshez, megszerezzük a szükséges frissességet, és higgadtak tudunk maradni a pályán, akkor egy igazán erős Ferencvárost láthatunk tavasszal. Nekünk a bajnoki címért folyó harcról szól a tavaszi idény: az a célunk, hogy az élen végezzünk. Mi vagyunk a címvédők, és noha ősszel nem nyújtottunk jó teljesítményt, mindössze négy pont a lemaradásunk az éllovasokkal szemben. Tudjuk, mit csináltunk rosszul, nagyon sokat dolgoztunk rajta, sok videót elemeztünk ki. Ha az egyéni hibák számát minimalizálni tudjuk, akkor elég pontot tudunk szerezni, hogy meg is szerezzük a bajnoki címet.

A teljes interjút itt olvashatják.

Olvasói sztorik