NB I

Tízmilliókat bukik a kecskeméti albérlettel az Újpest

Még nem tudni, mikor szerzik meg a stadionnyitáshoz szükséges engedélyeket.

A szurkolók és a klubvezetők is bosszankodhatnak Újpesten, úgy tűnik, a csapat a tavasszal sem játszhatja hazai pályán a mérkőzéseit. Ez fölösleges utazást és több tízmillió forintos bevételkiesést jelenthet – írja szombati számában a Blikk.

A stadionrekonstrukció nem fejeződött be, a hatósági eljárás során kiderült, a biztonsági és a beléptető-rendszer működésképtelen, a műszaki átadás-átvétel nem fejeződött be, a létesítmény nem rendelkezik használatbavételi engedéllyel. Gyarmati Eszter ügyvezető is azt mondta, úgy készülnek, hogy tavasszal az összes hazai meccsünket Kecskeméten játsszák.

A napilap költségvetést készített, hogy megállapítsa, mennyi pénzt veszítenek az újpestiek. A Szusza Ferenc Stadion befogadóképessége 13 ezer fő, a kecskeméti Széktói Stadioné csak 6000, és az utazás miatt is jelentős a jegybevétel-kiesés. Ez átlagáron nagyjából 14 millió forint lehet a Fradi elleni rangadón, a többi hat hazai találkozón is összejöhet 10-15 milliós mínusz. A stadionbérlés pedig plusz 10-12 millió.

Nincs hely a fővárosban

Az Újpest vezetői korábban más fővárosi klubokkal is egyeztettek, hogy albérletbe költözhessenek hozzájuk, de végül nem jártak sikerrel. Az ősi rivális Ferencváros stadionja nem lenne szerencsés választás ideiglenes otthonnak. A Vasas létesítményét szintén újjáépítik, a Honvéddal és az MTK-val – utóbbi állítólag az új aréna gyepszőnyegét féltette – pedig nem tudtak megegyezni a vezetők, ezért kényszerültek a lilák a fővároson kívüli helyszínre, Kecskemétre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik