NB I

Bebeto is Gyirmótra igazolt

Szenegáli csatárral erősít az újonc.

A Gyirmót FC Győr szombaton féléves szerződést kötött a szenegáli Bara Mamadou Ndiaye Laminével, aki Bebeto néven futballozik. A 186 centiméter magas középcsatár nem ismeretlen Magyarországon, hiszen 2012 és 2014 között a Kaposvári Rákóczi FC majd a Kecskeméti TE csapataiban már játszott a magyar élvonalban – írja a gyirmótiak honlapja.

Bebeto 1991. december 31-én született a szenegáli Tivaouanében, az európai karrierjét Olaszországban kezdte. Egy idényt 2009-ben a Teramo, majd a következő évben a Giulianova csapataiban játszott, és onnan igazolta le a svájci Lugano. A svájci első osztályban 28 mérkőzésen lépett pályára – onnan kölcsönjátékosként érkezett Kaposvárra.

A magyar élvonalban 47 bajnoki találkozón játszott a két csapatában, és ezeken 16 gólt szerzett. Magyarországról a török másodosztályú Gaziantep Büyüksehirhez szerződött, ott töltötte a 2015–2016-os szezont. A tavaly nyári felkészülést azonban már a görög élvonalban kezdte, így Gyirmótra a Doxa Katokopiaszból érkezett.

Bebeto elmondta, hogy örömmel érkezett vissza Magyarországra. A csatár már szombaton elindult Horvátországba, hogy csatlakozzon az Isztria félszigeten edzőtáborozó csapatához.

Olvasói sztorik