NB I

A Debrecen kitartó volt, Osváth nem hezitált

A Vasas tehetségét több csapat is vitte volna januárban, de elárulta, miért döntött a debreceni kölcsönszerződés mellett.

A Vasas fél évre kölcsönadta fiatal tehetségét a Debrecennek, Osváth Attila így tavasszal a Lokit segítheti minél feljebb kapaszkodni a tabellán. A 21 éves, jobboldali szélső védőt a klubváltásról és első debreceni benyomásairól kérdezte a Rangadó.hu.

– A Vasassal kezdtem el a téli felkészülést januárban, de hamar szóba került a kölcsönadás lehetősége. Több klub is élénken érdeklődött irántam, de a debreceniek nagyon szimpatikusak és meggyőzőek voltak számomra, úgy ítéltem meg, a Lokinál újra kiteljesedhetek. Nem volt utolsó szempont az sem, hogy az edző nagyon szeretett volna csapatában tudni, ezért választottam a Debrecent. Tavasszal fél évig tehát a Lokit erősítem, biztos vagyok abban, hogy sokat fogok tanulni új csapatomban. A klubnál kiválóak a körülmények, remek a stadion, élmény lesz itt pályára lépni hétről hétre. Pozitív számomra az is, hogy teljesen új impulzusok érnek – új edzővel, új közegben készülhetek, fejlődni szeretnék és visszanyerni a sérülésem előtti formámat. Bízom abban, hogy olyan teljesítményt tudok nyújtani, mint amilyenre a kényszerű kihagyásom előtt képes voltam. Az első benyomásaim Debrecenben nagyon pozitívak, úgy érzem, a társaság befogadó, bízom abban, hogy a beilleszkedéssel sem lesz probléma. Nem teljesen ismeretlen közegbe csöppentem, hiszen Szilvási Pétert még az utánpótlás-válogatottból jól ismerem, Könyves Norbert a Vasasban volt csapattársam, míg Tőzsér Dánielt a nagyválogatottból ismerhetem személyesen.

– Parádésan nyitott debreceni színekben, hiszen szerdán a Kisvárda elleni felkészülési mérkőzésen gólpasszt adott, valamint a gólszerzők közé is feliratkozott. Ennél szebb kezdést aligha képzelhetett el jobb oldali szélsővédőként…

– Az első felkészülési mérkőzés előtt nem álmodoztam, csupán az volt a célom, hogy jó benyomást tegyek a szakmai stábra és a szurkolókra. Minél jobb játékban reménykedtem nyitásként, arra nem számítottam, hogy gólpasszig vagy gólig is eljuthatok; nagyon fontos, hogy jó formában érzem magam. A közel egy hónapos decemberi szünet után nagyon kemény kéthetes alapozást csináltam végig a Vasassal, fizikális problémáim tehát egyáltalán nincsenek. Ahogy folyamatosan játsszuk az edzőmérkőzéseket, úgy egyre jobb formába kerülök, kezdésként nem volt rossz a Kisvárda elleni teljesítmény, de tudom, még ennél is több kell a topformához.

– Mik a céljai a tavaszi szezont illetően?

– Minden csapatban két-három jó kvalitású játékos kandidál ugyanazon posztra, ez Debrecenben sincs másképp. Tudom, hogy jelentős rivalizálás vár rám a Lokiban is, de az a célom, hogy kezdőként minél több tétmérkőzésen pályára lépjek tavasszal. Nem a kiesés ellen szeretnénk küzdeni, hanem minél feljebb lépni a tabellán.

– Még mindig csak 21 esztendős, de Bernd Storck kapitány irányítása alatt sérülése előtt az A-válogatott bő keretében is számoltak önnel. Meglátása szerint a következő fél évre előretekintve a válogatott meghívónak mekkora lehet a realitása?
– Minden focista álma, hogy magára ölthesse a címeres mezt, én is hasonlóan viszonyulok a kérdéshez. Tavasszal szeretnék bizonyítani a szövetségi kapitánynak, hogy számolhat velem újra a bő keretben, vagy akár a szűkítésnél is. Ehhez persze kell egy nagyon jó tavaszi fél-szezon – kimagasló teljesítménnyel, csak így lehet álmodozni a válogatott meghívóról – tekintett előre Osváth Attila.

Olvasói sztorik