NB I

A gyirmóti utánpótláscsapat is segíti a busztragédia áldozatait

Megható bejegyzést tett közzé a klub honlapja.

Mint ismert, 2017. január 21-ére virradó éjjel balesetet szenvedett egy magyar diákokat szállító autóbusz Olaszországban. A busz kigyulladt, tizenhatan meghaltak, több mint húszan pedig megsérültek.

Az áldozatok és családjuk megsegítésére a kint élő magyarok mellett az itthon élő honfitársak is segítségükre siettek, illetve a legtöbb szervezet, sportszervezet is együttérzéséről, segítségéről biztosította az érintetteket. A Gyirmót FC-nél például az áldozatokkal egy korosztályt képviselő U16-os csapat juttatott el egy borítékot a vezetőségnek, hogy azt továbbítsák a tragédia érintettjei felé.

A klub honlapjaaz alábbi bejegyzést tette közzé:

Nem tudom, hogy kell-e írni erről a borítékról!? Csak azt tudom, hogy ennek a borítéknak nem lenne szabad itt lennie. Nem kellett volna megtörténnie ennek a borzasztó busz balesetnek.
A borítékban pénz van, az egyik utánpótláscsapatunk játékosai gyűjtötték. Ugyanolyan tizenhat éves fiatalok, mint azok, akik akkor, ott utaztak.
Csak azt kérték, hogy juttassuk el a borítékot oda, ahol hasznát veszik. Az edzőjük is szinte mentegetőzött… maguktól adták össze, nem kell megírni.
Talán tényleg nem kellene, hiszen vannak olyan fájdalmak, amelyen úgysem segít semmi.
Különben is, ez egy hivatalos honlap. Itt eredményeket közlünk, felkészülünk, igazolunk, kiesünk vagy bent maradunk, és ritkán írunk érzelmekről.
De tizenhat évesen még teljesen tiszták a szándékok. Ez pedig megerősíthet bennünket, hogy nem csak labdarúgókat nevelünk.
Olvasói sztorik