NB I

Haladás: kevés az esély Radó visszatérésére

Mészöly Géza vezetőedző nagyon elégedett az eddigi érkezőkkel, de egy magyar támadót még mindenképp igazolna.

A hétvégén a horvátországi edzőtáborban lejátszotta második felkészülési mérkőzését is a Szombathelyi Haladás együttese, amely több személyi változáson is átesett a januári átigazolási időszakban. A Cibalia Vinkovci ellen 1-0-ra megnyert mérkőzés győztes gólját a Puskás Akadémia próbajátékon szereplő támadója, Gajdos Zsolt szerezte. A szombathelyiek vezetőedzőjét, Mészöly Gézát kérdezte a Rangadó a 23 éves csatár sorsáról.
– Gajdos itt lesz velünk végig az edzőtáborban, és csak később döntünk a sorsáról, de első edzése, és az első edzőmérkőzése nagyon jól sikerült – kezdte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Jó az első benyomásom, és nem csak a gólja miatt, hanem mert pillanatok alatt úgy beilleszkedett, mintha hónapok óta a csapatnál lenne. Úgy érzem, hogy nagy esély van arra, hogy szerződést kínáljunk neki.

Mint ismert, a Haladás házi gólkirálya, Gaál Bálint a Vasashoz, míg az ősz egyik felfedezettje, Hegedűs János a Puskás Akadémiához igazolt. A helyükre érkezett Mészáros Karol a DVSC-től, valamint a klub visszarendelte a Mezőkövesdnél kölcsönben szereplő Devecseri Szilárdot. A Hali trénere eddig nagyon elégedett a fiatal szélsővel, és a háromszoros magyar válogatott védővel.
– Nagyon tetszik, hogy Mészáros igazi csapatjátékos. Az edzőmérkőzésen védekezésben is nagyon odarakta magát amellett, hogy támadó szerepkörben játszott. Volt néhány olyan helyzete, ami bizakodásra ad okot a jövőre tekintve. Biztos vagyok benne, hogy a tavasz találatainkból gólpasszokkal, vagy gólokkal fogja kivenni a részét. Érzésem szerint a beilleszkedés nála is zökkenőmentes, és erőssége lehet a Haladásnak.
– A kölcsönből visszatérő Devecseri Szilárdról is csak jókat tudok mondani – folytatta Mészöly. – Beigazolódott az a megérzésünk, hogy egy környezetváltás után ismét a Haladás rendelkezésére állhat. Másfél éve egy kicsit megtorpant a csapatban való stabil helyét illetően, de érződik rajta, hogy meghatározó szerepet kapott Mezőkövesden. Magabiztosan tért vissza, nagyon fegyelmezett és egy igazi válogatott képességekkel rendelkező játékosról van szó, aki a fiatalok számára is példamutatóan teszi eddig a dolgát. Bízom benne, hogy a későbbi feladatok során is lehet majd számítani rá, és akkor a védelmünk erőssége lehet.
Az elmúlt héten Mervó Bencével és a Fradiban alig szóhoz jutó, szombathelyi nevelésű Radó Andrással is szóba hozták a Haladást. Mészöly honlapunknak elárulta, valóban szeretnének egy támadót igazolni.

– Még egy támadót mindenképp szeretnék igazolni. Valóban érdeklődünk Mervó és Radó iránt, de úgy néz ki, hogy Radó András szerződtetésére egyre kevesebb az esély. Úgy tudom, hogy az ő ügye ránk nézve nem áll túl jól, elutazott a Fradival Spanyolországba. Folyamatosan gondolkozunk, mert nagyon jó lenne még egy támadó, de nehéz olyan magyar csatárt igazolni, aki erősítést jelent. Külföldiben nem gondolkodunk, mert szeretnénk betartani a légiós-szabályt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik