NB I

Milliárdos hongkongiak vennék meg a Honvédot

Az nb1.hu egy hongkongi forrása szerint labdarúgásuk fejlesztésébe hihetetlen, felfoghatatlan milliárdokat beleölő kínaiak vetettek szemet Puskás Ferenc csapatára, és ennek érdekében tárgyalásokat folytatnak 2016 októbere óta. Az nb1.hu arról kapott tájékoztatást, hogy leginkább a Magyar Futball Akadémia keltette fel az érdeklődök figyelmét, a forrás állítása szerint a hongkongi székhelyű befektető alap meg kívánja vásárolni a Budapest Honvédot, vagy legalábbis többségi tulajdont szerezni a klubban és a Magyar Futball Akadémiában.

A pénzügyi alap egyik üzletága magániskolák működtetése kínai nyelvterületen. Mint ismeretes: a kínai kormány komoly programot indított állami sportiskolák, különösen labdarúgó akadémiák fejlesztésére és a magánszektor is komoly potenciált lát a Magyar Futball Akadémia típusú intézmények üzemeltetésében. Forrásunk állítása szerint amennyiben sikerül megegyeznie az alap vezetőinek a Honvéd tulajdonosával, az első ilyen intézményt Dél-Kínában hoznák létre ötezres létszámmal. Az üzletemberek az új befektetés mellett tovább üzemeltetnék a Budapest Honvédot is.

A kispesti klub elöljárói törökországi edzőtáborozáson vesznek részt a csapattal, így az a George F. Hemingway is, aki az őszi szezon befejezése óta csak két-három napot töltött Magyarországon. Hemingway a portál megkeresésére röviden annyit mondott, folyamatosan vannak érdeklődök a klub és az elit akadémia iránt, de a legújabb híreket sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja, és többet sem szeretne elárulni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik