NB I

Király Gábor visszatérhet a Haladás kapujába

Teljesen felépült a válogatott rekorder kapus.

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 108-szoros válogatott kapusa, Király Gábor sérülése miatt utoljára szeptember 10-én a Videoton elleni meccsen állt a kapuban. Szombaton visszatérhet – írja a klub honlapja.

Pályafutása 48. alapozását kezdte el idén a válogatottsági rekorder Király. A Haladás kapusa sérülései miatt ősszel hat bajnokin szerepelt, ám mostanra teljesen rendbejött. Amennyiben Mészöly Géza vezetőedző úgy dönt, Király a szombaton kezdődő medulini Arena Kupán ismét elfoglalhatja helyét a gólvonalon.

– Semmi különös oka nem volt, hogy nem védtem a keddi, mattersburgi edzőmeccsen, nem én vagyok az egyedüli kapus, ezúttal társaimnak szavazott bizalmat Mészöly Géza – jelezte Király Gábor, aki ugyan nem mondta, de a hivatalos honlap úgy tudja, elősorban a fagyott műfüves pálya miatt nem kockáztatta bevetését a szakmai stáb. – December elejétől már teljes intenzitással a csapattal együtt készültem, és bár sérülésemet már nem éreztem, az erőnlétem még nem volt tökéletes. Mostanra azonban ezzel sincs gondom, a bajnoki szünetben sem álltam le, futottam, bicikliztem – de ezt valamennyi, korábbi alapozás előtt végigcsináltam. Szeretem az alapozásokat, a kemény munkát, el lehet menni a maximumig, feszegetem a határaimat. Világéletemben a munkában hittem, ezért mindig is vártam, hogy elkezdődjenek a tréningek, szeretem ha rendesen le vagyok edzve. Ez az időszak az erőgyűjtésről szól. Számomra majdnem mindegy, hogy fagyos pályán, betonon vagy füvön edzünk, nem a körülményekkel, a munkával foglalkozom. Nyilván jobb normális pályán edzeni, könnyebb begyakorolni a taktikai elemeket. De ha egy játékos dolgozni akar, mínusz húsz fokban is dolgozhat. A horvát edzőtáborban négy meccset játszunk, tehát hosszú idő után ismét a kapuba állok.

– Ami a bajnokságot illeti, kulcskérdés, hogy a távozókat megfelelően pótoljuk – szögezte le a 108-szoros válogatottsági rekorder. – Látható, hogy a többi együttes is erősít, nem lesz könnyű dolgunk tavasszal. A mi erősségünk mindig is a kiváló csapatmunka, a jó hozzáállás volt. Ezért fontos például csapatkapitányunk, Halmosi Péter személye, aki a pályán és azon kívül is vezér. Összességében úgy érzem, jó úton járunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik