NB I

Henning Berget akarják a válogatott élére Norvégiában

A Dagbladet internetes honlap szerint legalábbis a Videoton-edző lenne a legjobb választás.

A norvég labdarúgó válogatottnak Per-Mathias Hogmo novemberi távozása óta nincs szövetségi kapitánya, az ország szövetsége pedig gőzerővel dolgozik a probléma megoldásán. Több lehetséges jelölt neve is szóba jött, azonban a dagbladet.no egy új nevet is bedobott a kalapba – az oldal a Videoton norvég edzőjét, Henning Berget ajánlja a válogatott élére.

Mint írják, Berg remek játékoskarriert tudhat maga mögött (a Manchester Unitedben, a Blackburnben és a Rangersben is játszott), vezetőedzőként is több ismert csapatot irányított (Blackburn, Legia Warszawa, Videoton), nem mellesleg pedig norvég, ami a lap szerint szintén nagy előny pár szóban forgó jelölttel szemben – egyszóval szinte tökéletes kapitány lenne, épp ezért nem értik, miért nem veszi számításba az egyik magyar kirakatcsapatot irányító trénert a szövetség. Ugyanakkor hozzáteszik: a Videotonnal jelenleg a magyar bajnokság élén tanyázó, még hosszú szerződéssel rendelkező edzőt aligha engedi el egykönnyen a fehérvári klub.

A lap szerint (amely külföldi edzőkről, így az amerikai Bob Bradleyről vagy a svéd Lars Lagerbackről hallani sem akar) így egyetlen értelmes választás marad: a korábbi manchesteri legenda, Ole Gunnar Solskjaer – bár itt is megjegyzik, hogy klubja, a Molde foggal-körömmel ragaszkodik az egykori csatárhoz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik