NB I

Az orosz sztárcsapat nem bírt a Videotonnal – VIDEÓ

Az első félidőben Pátkai húsz méteres bombájára hamar érkezett a Zenit-válasz.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Videoton FC – Zenit Szentpétervár (orosz) 1-1 (1-1)
Dubaj
Videoton: Kovácsik (Horváth T., a szünetben) – Nego, Fiola (Varga J., a szünetben) Vinícius, Stopira – Kovács I., Juhász, Pátkai, Suljic (Szolnoki, a szünetben) – Lazovics (Bódi, a szünetben), Scsepovics (F. Oliveira, a szünetben). Vezetőedző: Henning Berg.
Gólszerzők: Pátkai (5.), illetve Kokorin (9.)

Dubajban vívott felkészülési mérkőzést a Videoton FC, a székesfehérváriak ellenfele a Zenit Szentpétervár volt. A Vidi honlapjának tudósítása szerint nagyon hamar, már az ötödik percben megszerezte a vezetést a magyar együttes: szép akció végén Pátkai lőtt 20 méterről kapura, a labda egy orosz védőn megpattanva hullott a Zenit hálójába. A találatra gyorsan jött az oroszok válasza: a kilencedik percben Giuliano csapta be az alapvonalnál Fiolát, majd az érkező Kokorinnak passzolt, aki 11 méterről, laposan, nagy erővel lőtt a fehérvári kapuba.

A gyors gólváltást követően újabb találat a szünetig már nem esett, pedig a 36. percben nagyon közel állt a gólszerzéshez a Vidi. Ekkor Lazovics szenzációs mozdulattal hozta játékba Suljicot, aki 15 méterről kapura lőtt, Lodygin nagyot védett!

A fordulás után a Videoton színeiben lehetőséget kapott Bódi, Varga, Szolnoki és Oliveira is, míg a kapuban Kovácsik helyére Horváth érkezett, így a második félidőben már nem 4-4-2-ben, hanem 5-2-3-ban játszott a Berg-csapat. A 60. percben Sejben, Bévárdi, Lénárt, Pölöskei, Varga B. és Barczi is beszállt a játékba, újabb gólt viszont már egyik fél sem talált.

A Videoton-honlap tudósítása szerint a hajrá egyértelműen a Zenité volt: az utolsó negyed órában a magyar csapat térfelén zajlott a játék, gyorsan járatták a labdát az oroszok, de komoly helyzetig nem tudtak eljutni a jól záró Vidi-védelem mellett. A Zenit ugyan támadólag lépett fel, de az ötfős védelmen nem találták a rést, így maradt az 1-1.

Olvasói sztorik