NB I

Szarka Ákossal erősít a DVTK

A 27-es mezt kapta.

Határon túli magyar játékossal bővült a DVTK kerete. A 26 esztendős Szarka Ákos játékjogát a dunaszerdahelyi DAC-tól vásárolta meg a Diósgyőr – írja a klub honlapja.

– Mindenképpen szerettük volna egy csatárral is megerősíteni a DVTK keretét, és Szarka Ákos személyében találtunk egy olyan játékost, aki beleillik Horváth Ferenc elképzelésébe – nyilatkozta Benczés Miklós. – Dunaszerdahelyen nyáron lejárt volna a szerződése, és ő újabb kihívást keresett, így nyílt lehetőség kivásárolni a szerződéséből. Többek között konzultáltam edzőjével, László Csabával is, aki készségesen tájékoztatott Ákosról a felmerült szakmai kérdésekben.

– Nagyon örülök Szarka Ákos megszerzésének – folytatta a DVTK sportigazgatója –, mert Dunaszerdahelyen számtalan mérkőzésen bizonyította, hogy remek csatár, aki magassága mellett mozgékony és megfelelően koordinált mozgású. Góljai mellett agresszív játékával is felhívta magára a figyelmet, egy ilyen típusú csatár Diósgyőrben is hamar kedvenc lehet.

Szarka Ákos Dunaszerdahelyen és Kisudvarnokon nevelkedett, majd a Slovan Bratislava figyelt fel tehetségére, az élvonalban viszont a szintén pozsonyi Petrzalka csapatában mutatkozott be. Miután visszatért a kölcsönből, egészen 2013-ig a Slovan mezében játszott, többek között a Videoton elleni Európa Liga-selejtezőn is szerepet kapott a 2012–13-as szezonban. Ezen időszakban hat alkalommal a szlovák U21-es válogatottban is pályára lépett. 2013 nyarán előbb kölcsönbe, majd végleg szülővárosába igazolt, ahol a DAC színeiben 64 élvonalbeli találkozón 21 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Legjobb mérkőzése kétségtelenül az előző bajnokságban lejátszott Podbrezová elleni találkozó, ahol négy találattal vette ki a részét az 5-1-es sikerből.

Keddtől Diósgyőrben készül Szarka, aki a Budaörs elleni felkészülési mérkőzésen már pályára is lépett. A DVTK-ban is a 27-es mezt fogja viselni.

– Azért jöttem, hogy hasznára legyek a csapatnak, szeretnék bekerülni a kezdőbe, gólokat lőni, és jó eredményt elérni a Diósgyőrrel – mondta Szarka Ákos. – A DVTK már a szezon vége előtt megkeresett, korrektek voltak a vezetők és megtetszett az a jövőkép, amit láttam. A döntésemet az is befolyásolta, hogy Dunaszerdahelyhez hasonlóan Diósgyőrben is van érdeklődés a foci iránt. Szeretném mielőbb a pályán is megmutatni azt, hogy mire vagyok képes.

Olvasói sztorik