NB I

Kemény falat volt a Honvéd az orosz csapat számára

Gól nélküli döntetlennel ért véget a felkészülési mérkőzés.

Lejátszotta első mérkőzését a Honvéd a beleki edzőtáborban, az ellenfél az orosz első osztályú Amkar Perm volt, amely ellen tisztesen helytállt a fővárosi csapata. A Honvéd hivatalos oldalának beszámolója szerint Baráth Botond, Filip Holender és Laczkó Zsolt nem lehetett ott a pályán. Baráth még nem fejezte be a rehabilitációt, Laczkó gyomorrontás, Holender egy kisebb sérülés miatt hagyta ki az oroszok elleni meccset.

Már a meccs elején a Honvéd ragadta magához a kezdeményezést, az oroszok alig kerültek a kapunk előterébe – írja tudósításában a honvedfc.hu. A meccs első eseménye Lanzafame szabadrúgása volt, amit a kapus hárított. A 20. percben Cvejba buktatta Lanzafamét 25 méterre a kaputól, Lanzafame rövid ápolást, Cvejba pedig sárga lapot kapott. A túl oldalon Horváth napfürdőzött, a permiek nem nagyon tették próbára. A 32. percben Zsótér baloldali beadása okozott zavart az orosz védelemben, majd Eppel 16 méterről lőtt a bal kapufa töve mellé. A félidő vége felé Alejnyikov eresztett meg egy lövést, ez azonban nem váltott ki pánik hangulatot Horváth Andrásnál.

A szünetben Marco Rossi hat helyen cserélt. Lanzafame, Nagy G., Eppel, Vasziljevics, King és Horváth helyett Balász, Koszta, Dark, Gazdag, Villám és Gróf folytatta a játékot. A játék képe a 2. félidőben sem változott, a Honvéd irányította a meccset, az oroszok, szórványos ellentámadásokkal próbálkoztak, eredménytelenül. Az 59. percben Lovric helyett Palmes állt be. A 61. percben Zsótér lövését hárította a kapus, majd az apró termetű szélső a kidobott labdát megszerezte, beadását az érkező Balázs Zsolt centikkel fejelte a jobb kapufa mellé. Egy perc múlva Darkot buktatták hátulról, 20 méterre a kaputól. Villant a sárga, majd a piros, ugyanis az elkövető nem más volt, mint az első félidőben Lanzafamét buktató Cvejba. A szabadrúgás után Gazdaghoz került a labda, aki 10 méterről, balról a jobb kapufát találta telibe. Marco Rossi a 68. percben Göblyöst küldte pályára Hidi helyett, majd 2 perc múlva Tömösvári állt be Zsótér helyére. A meccs záró eseménye Dark nevéhez fűződik, a kongói légiós jobb alsó sarokra tartó fejesét csípte el a permi kapus. A kirúgás után a bírói sípszó a mérkőzés végét jelezte.

Amkar Perm – Bp. Honvéd 0-0

Budapest Honvéd: Horváth A. (Gróf, a szünetben) – Lovric (Palmes, 59.), Kamber, Bobál D. – King (Villám, a szünetben), Vasziljevics (Gazdag, a szünetben), Hidi (Göblyös, 68.), Nagy G. (Koszta, a szünetben), Zsótér (Tömösvári, 70.) – Eppel (Dark, a szünetben), Lanzafame (Balázs, a szünetben).