NB I

Játszott a Napoli-játékos a Gyirmótnál, egy védő távozott

Kettővel volt jobb a csapat a Mosonmagyaróvárnál.
Felkészülési mérkőzés
Gyirmót FC – Credobus Mosonmagyaróvár 2-0 (1-0)
Gyirmót, játékvezető: Horváth T.
Gyirmót: 1. félidő: Sebők – Achim, Bojovics, Lengyel, Lázár P. – Madarász, Bori, Kiss M. – Simon K., Máté J., Vass. 2. félidő: Nagy S. – Szegi, Bojovics, Présinger, Nicolao – Kiss M. (Gyurján B., 76.), Paku, Veres – Simon K. (Tóth N., 65.; Aranyos, 76.), Novák, Csiki. Vezetőedző: Urbányi István
Mosonmagyaróvár: 1. félidő: Boros – Bohner, Koszó, Deák, Katona – Zsirai, Schmatovich, Czár, Mihály D. – Laki, Fekete. 2. félidő: Tarczy – Gaszner, Baranyai, Németh M., Galambos – Bartos, Mundi, Kószás, Darázs – Horváth M. (Horváth P., 66.), Jaszarevics. Vezetőedző: Király József
Gólszerzők: Kiss M. (19.), Novák (50.)

Edzőmeccsen fogadta az NB I-es Gyirmót a másodosztály egyik meglepetéscsapatát, a Mosonmagyaróvárt. A hazaiaknál lehetőséget kapott a Napolitól próbajátékra érkező Giuseppe Nicolao is, aki a hírek szerint kölcsönszerződést köthet a magyar együttessel. A klub honlapja közben bejelentette: a védő Nagy Sándor viszont távozott a csapattól.

Lendületes, gyors játékot hozott az első negyed óra, amelyben a Gyirmót agresszíven letámadott, és így sokat birtokolta a labdát. Ezt követően már helyzeteket is sikerült kialakítania – ezeknél Kiss Máté volt a főszereplő. A 16. percben az ő jobb oldali szögletét fejelte kapura Lengyel Dániel. Két perccel később pedig a középpályás 17 méteres szabadrúgását hárította a mosonmagyaróvári csapat kapusa. A 19. percben viszont már Boros kapus is tehetetlen volt: egy labdaszerzés után a középen érkező Kiss Máté remek lövést zúdított a bal felső sarokba (1-0) – írja a Gyirmót honlapja.

A rúgott gól után kiegyenlítettebb lett a játék, de továbbra is a Gyirmót FC Győr irányította a találkozót. A 30. percben Bori Gábor jobb oldali beadását Madarász Márk fejelte mellé, ígéretes szituációban. Öt perccel később pedig egy jobb oldali támadás befejezésként Simon András lövése kerülte el a hosszú sarkot. A vendégek a félidő hajrájában alakítottak ki néhány helyzetet. A 39. percben Bohner beadása találta meg Lakit, de a támadó a tizenhatoson belül nem tudta átvenni a labdát. A félidő utolsó percében pedig Mihály Dávid próbálkozott egy jó lövéssel.

A második félidőben, a hazai csapatból csak Bojovics, Kiss Máté és Simon András maradt fent a pályán. A mosonmagyaróváriak pedig lecserélték a teljes kezdőtizenegyüket. A játék képe azonban nem sokat változott. A gyirmótiaknál Novák Csanád személyében ismét volt egy rendkívül agilisan kezdő labdarúgó. A támadó egy életerős lövéssel kezdett, majd az 50. percben pontosan érkezett Szegi Vince jobb oldali beadására, és közelről a kapuba lőtt (2 – 0). Néhány perccel később egy jó szabadrúgásvariáció után pedig alig maradt le fejjel Paku Roland bal oldali beadásáról.

A folytatásban is kombinatív és élénk játékot láthattak a nézők, de érezhető volt, hogy ebben az időszakban kevésbé összeszokott csapatok voltak a pályán. A 77. percben ismét Szegi Vince hozta helyzetbe Novákot, de ekkor a támadó némi forgolódás után a jobb kapufát találta el. Az utolsó öt percben volt még egy éles pengeváltás, amelyeknél az új kapus, Nagy Sándor előbb egy éles fejest, később pedig egy közeli lapos lövést hárított bravúrosan. A hazai oldalról pedig egy Csiki Norbert, Gyurján Bence összjáték után hárították a mérkőzés utolsó gólhelyzetét a vendégek védői.

Urbányi István, Gyirmót: – Hasznos volt ez a felkészülési mérkőzés, mert erős ellenfél ellen játszottunk, és most a pálya is alkalmas volt a futballra. Szép gólokat rúgtunk, ez mindenképpen segíthet az önbizalmunk megerősítésében. Az pedig nagy pozitívuma ennek a találkozónak, hogy az ellenfelünk nem igazán tudott gólhelyzetet kialakítani ellenünk. Rengeteg munka vár még ránk, mert az élvonalban sokkal pontosabban és gyorsabban kell játszanunk.

Olvasói sztorik