NB I

Osztrák riválissal szemben maradt alul a Haladás

A hazaiaknál Varga Barnabás a második félidőben lépett pályára.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
SV Mattersburg (osztrák) – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-0 (2-0)
Haladás: Gyurján – Polgár, Wils, Jancsó, Bosnjak – Kovács, Iszlai – Rácz, Calvente, Halmosi – Williams. II. félidő: Gyurján (Lévay, 60.) – Schimmer, Kovács, Jagodics, Hídvégi – Kiss B., Overgoor – Kiss T. (Kovalovszki, 75.), Tóth M., Dombi – Williams (Szántó, 67.). Vezetőedző: Mészöly Géza.
Gólszerzők: Havlik (21.), Rath (44.)

A tízcsapatos osztrák első osztály utolsó helyén tanyázó mattersburgiak ellen hosszú sérülése után ismét pályára lépett a nyáron igazolt spanyol Ezequiel Calvente – tudósít a Haladás hivatalos honlapja. Nagy iramban kezdtek a csapatok, mindkét kapu előtt kisebb helyzetek adódtak. A 4. percben Halmosi bal oldali beadásáról maradtak le a támadók. Negyedóra elteltével az agilisan játszó Halmosi szerzett labdát a félpályánál, a bal oldalon Ráczot szöktette, a középpályás kecsegtető beadására azonban ezúttal sem érkezett senki. A 20. percben Halmosi bal oldali beadását Calvente tűzte rá 16 méterről, de Kuster védett. Egy perc múlva viszont egy bal oldali beadást Havlik öt méterről a bal felső sarokba fejelt (1-0). Ezt követően mezőnyjáték folyt, majd a 44. percben Rath 18 méteres szabadrúgása a felugró sorfalon irányt változtatva a bal felső vágódott (2-0).

A szünetben hetet cseréltek a vasiak, a pályára lépő fiatalok különösen lendületesen futballoztak. Az 58. percben Kovács 35 méterről a felső lécet találta el. A folytatásban is nagy iramú, változatos küzdelem folyt a pályán, ám nagy helyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki. Az összecsapás jól szolgálta a felkészülést, mindkét együttes nagy tempót diktált a farkasordító hidegben.

A Mattersburg színeiben Varga Barnabás a második félidőben kapott lehetőséget.

Mészöly Géza: – Hasznos edzőmeccset vívtunk egy nagyon gyorsan futballozó, agresszív együttes ellen. Ahhoz képest, hogy ez volt az első meccsünk, mind az első, mind pedig a második félidőben tisztességgel helytálltunk osztrák ellenfelünkkel szemben, felvettük a ritmust. Az ilyen nemzetközi mérkőzésekből lehet igazán sokat tanulni, hogy lássuk, miben kell még javulnunk. Annak különösen örülök, hogy fiataljaink jól szálltak be a meccsbe.