NB I

A válogatott kerettag és a belga támadó is harcra kész Újpesten

Három játékos állapotáról is beszámolt a lilák hivatalos honlapja.

Az Újpest FC középhátvédje, Kálnoki-Kis Dávid – akit tavaly augusztusban Bernd Storck behívott a válogatott keretbe – a tavaly szeptemberi Videoton elleni mérkőzés alkalmával sérült meg, jelenlegi állapotáról a lilák hivatalos honlapja számolt be.

– Ahogy azt decemberben nyilatkoztam, a szünetben végigcsináltam a fizioterapeutától kapott programot, lehetett karácsony vagy szilveszter. Január 9-én, amikor mindenki visszatért a Megyeri útra, a csapattal tudtam kezdeni az edzéseket. Így egy hét extrém időben végzett tréning után magabiztosan állítom, a sérülésem már a múlté – nyilatkozta Kálnoki-Kis Dávid.

Kylian Hazard-t a 2016-os Magyar Kupa-döntő 34. percében, egy kemény ütközést követően kellett lecserélni, ezt követően a belga légióst Belgiumban műtötték, majd hosszú rehabilitációt követően még a téli szünet előtt visszatért Budapestre. Kylian ma így nyilatkozott állapotáról: – Nagyon jót tett a lelkemnek, hogy már a téli szünet előtt visszatérhettem Újpestre, és, ha csak pár hétig is, de újra a csapattal edzhettem. Január elején végleg visszatérve boldogan mondhatom, nagyon jól érzem magam, és imádom a csapattársaim. Jó a hangulatom, és erőnlétileg is a régi vagyok, így semmi sem hátráltat, hogy úgy focizzak, ahogy azt az edzők elvárják tőlem – válaszolta Eden Hazard testvére az ujpestfc.hu-nak.

Viktor Angelov lágyéksérve miatt a múlt hét második felében Belgiumba utazott, ahol megoperálták. A csatár ma délelőtt ugyan sántítva, de már a Szusza Ferenc Stadionban sétálgatott.

– Remélem minden gyorsan rendbe jön, 1 hónap – 6 hét kihagyással számolok. Bízom benne, hogy a lábadozás miatt kihagyott hetek után még erősebben és motiváltabban térek majd vissza. Minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy minél hamarabb újra a pályán bizonyíthassak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik